Masal Şefin 👤Önerisi:👌 Kahvenin eşlik ettiği tarifler favorimdir. Özellikle böğürtlenli sosun bu keke feci yakıştığı aşikâr. Şeker oranını kendinize göre ayarlayarak daha fazla arttırabilirsiniz.
Böğürtlen yerine ahududuyla da nefis oluyor. Pofuduk dokusuyla bir yiyene bir daha yedirten cinsten.😊 Böylelikle yaz gelmeden fit görünümümüze bir yenisini daha eklediğimiz😢 gerçeğini değiştirmese de, bu aromatik lezzetten mahrum kalmak istemeyenlere gelsin ölçüler.😎
Böğürtlen yerine ahududuyla da nefis oluyor. Pofuduk dokusuyla bir yiyene bir daha yedirten cinsten.😊 Böylelikle yaz gelmeden fit görünümümüze bir yenisini daha eklediğimiz😢 gerçeğini değiştirmese de, bu aromatik lezzetten mahrum kalmak istemeyenlere gelsin ölçüler.😎
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı kahve
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Sosu için
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker
Keki için, yumurta ve toz şeker çırpılır.
Sıvıyağ ve su eklenerek, çırpma işlemi
sürdürülür.
Kakao ve kahve elenerek ilave edilir.
Un, kabartma tozu ve vanilin de elenerek
eklenerek, katlama usülü karıştırılır.
eklenerek, katlama usülü karıştırılır.
Yağlanmış baton kalıba, kek harcı ilave
edilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
pişirilir.
Öte yandan bir sos tenceresinde su, nişasta
ve şeker pişirilir.
En son böğürtlenler ilave edilir.
Pişen kek fırından alınıp, soğumaya
bırakılır.
Soğuduğu vakit kalıptan alınarak, servis
tabağına aktarılır.
Üzerine böğürtlen sos gezdirilerek servis
edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun 🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder