Şef 👤Der ki;👌 Atıştırmalık tatlı tarifleri s.o.s verdiğinizde bana kalırsa anı kotarmaya birebir. Portakal kabuğunu rendelerken beyaz kısmına çok girmemeye özen gösterin. Aksi takdirde tatlınız acılaşır. Eğer buzdolabında yeterince bekletecek vaktiniz yoksa dondurucuda ele yapışmayacak yapıya gelene dek hızlı soğutma sağlayabilirsiniz. Tarçın veya damla çikolata ilave edilerek de içeriği zenginleştirme yoluna gidilebilir.
2.5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
2 poşet krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilin
Dekoru İçin
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kakao
Fındık taneleri
Hindistan cevizi
Orta boy bir tencerede, süt, portakal suyu,
irmik ve toz şeker kaynayana dek pişirilir.
irmik ve toz şeker kaynayana dek pişirilir.
Ocaktan alınıp içine portakal kabuğu
rendesi, vanilin ve tereyağ eklenir.
rendesi, vanilin ve tereyağ eklenir.
Buzdolabında 1.5 saat soğumaya bırakılır.
Soğuduğunda krem şanti eklenerek
mikserle çırpılır.
Soğuduğunda krem şanti eklenerek
mikserle çırpılır.
Bir kaseye soğuk su konur.
İrmikli harçtan ceviz iriliğinde parçalar
alınır.
Suyla ıslattığımız elimizde bu parçalar
yuvarlanarak, hindistan cevizine bulanır.
Üzerine fındık batırılır.
Kakaolu yapmak için aynı işlem sonucunda
kakaoya bulanır.
İrmikli harçtan ceviz iriliğinde parçalar
alınır.
Suyla ıslattığımız elimizde bu parçalar
yuvarlanarak, hindistan cevizine bulanır.
Üzerine fındık batırılır.
Kakaolu yapmak için aynı işlem sonucunda
kakaoya bulanır.
Küçük muffin kapsüllere konularak servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Ölçülerim
☆1 su bardağı =200ml
☆1 çay bardağı=100 ml
☆1 yemek kaşığı=15 gr

Yorumlar
Yorum Gönder