Ana içeriğe atla

🍆KÖFTELİ HÜNKÂR BEĞENDİ / SULTAN'S DELIGHT🍆

Şefin👤Önerisi:👌 Bu ara kabul etmeliyim ki peşi sıra ana yemek paylaşımları yapıyorum🙈 Umarım sizler de tariflerimi uyguluyorsunuzdur. Patlıcan, başlı başına inanılmaz müthiş bir sebze... Farklı şekillerde hazırladığımız bi'dolu hâli mevcut. İçlerinde en bilinenlerinden, Hünkar 🍆Beğendiği uyguladım ben de. Hatta uygulamakla kalmayıp bir de video çektim🎥 Tarifi tavukla, kıymayla hatta balıkla bile hazırlamak mümkün. Ben misket köfteyi pek bi yakıştırdığımdan bu şekilde de dayanılmaz bir lezzet bombası oldu. Beğendisine arzuya göre zencefil de katarak zenginleştirebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.👏


2 adet patlıcan
25 gram tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Toz zencefil

Köftesi için
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber

Sosu için
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Dekoru İçin
Maydonoz yaprakları


Köftesi için tüm malzemeler yoğrulur.

Minik yuvarlak köfteler hazırlanarak unlanır.

Akabinde sıvıyağ eklenmiş tavada köfteler pişene kadar kızartılır.


Öte yandan patlıcanlar közlenir.

Kabukları soyulup, incecik doğranır.

Tavada tereyağ eritilip, un kokusu çıkana dek kavrulur.

Patlıcanlar eklenip tuz, karabiber ve zencefil  ilave edilir.

Sütü azar azar eklenerek, kıvamlı bir yapı alana kadar karıştırılır.

Ayrı bir sos tenceresinde sıvıyağ ve domates sosu kavrulur.

Ekşisini alması için toz şeker eklenip, tuz ilave edilerek sos hazır hale getirilir.

Servis tabağına patlıcanlı beğendi konulur.

Üzerine köfteler dizilir.

En üste sosu gezdirilerek, maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.

🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...