Şefin👤Önerisi:👌 Bu ara kabul etmeliyim ki peşi sıra ana yemek paylaşımları yapıyorum🙈 Umarım sizler de tariflerimi uyguluyorsunuzdur. Patlıcan, başlı başına inanılmaz müthiş bir sebze... Farklı şekillerde hazırladığımız bi'dolu hâli mevcut. İçlerinde en bilinenlerinden, Hünkar 🍆Beğendiği uyguladım ben de. Hatta uygulamakla kalmayıp bir de video çektim🎥 Tarifi tavukla, kıymayla hatta balıkla bile hazırlamak mümkün. Ben misket köfteyi pek bi yakıştırdığımdan bu şekilde de dayanılmaz bir lezzet bombası oldu. Beğendisine arzuya göre zencefil de katarak zenginleştirebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.👏
2 adet patlıcan
25 gram tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Toz zencefil
Köftesi için
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Dekoru İçin
Maydonoz yaprakları
Köftesi için tüm malzemeler yoğrulur.
Minik yuvarlak köfteler hazırlanarak unlanır.
Akabinde sıvıyağ eklenmiş tavada köfteler pişene kadar kızartılır.
Öte yandan patlıcanlar közlenir.
Kabukları soyulup, incecik doğranır.
Tavada tereyağ eritilip, un kokusu çıkana dek kavrulur.
Patlıcanlar eklenip tuz, karabiber ve zencefil ilave edilir.
Sütü azar azar eklenerek, kıvamlı bir yapı alana kadar karıştırılır.
Ayrı bir sos tenceresinde sıvıyağ ve domates sosu kavrulur.
Ekşisini alması için toz şeker eklenip, tuz ilave edilerek sos hazır hale getirilir.
Servis tabağına patlıcanlı beğendi konulur.
Üzerine köfteler dizilir.
En üste sosu gezdirilerek, maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder