Şefin 👤Önerisi:👌İftar sofralarınız için yine klasik ama hatırılı sayılır bir tarifle beraberiz. Yanına pirinç ya da bulgur pilavıyla enfes uyumunu bilmeyen yok. Biliyorsunuz bu gibi bakliyatlar yüksek oranda gaz içeriyor. Eğer hazımsızlık gibi mide probleminiz varsa dikkatli tüketmekte yarar var. Ben gazını en aza indirgemek için ilk haşlama suyunu döküyorum. Gelin bu akşamın iftar sofrasında yanına güzel bir cacık ve bulgur pilavıyla tarifimiz, sofranızın mahya ışığı olsun😋😋
2 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı salça
4 su bardağı su
4 su bardağı su
Tuz
Nohutlar bir gece öncesinden karbonatlı suyla ıslatılır.
İyice yıkamak suretiyle süzülür.
Orta boy bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla ocağa alınır.
İlk köpüklenmeler başladığında nohutların suyu dökülür.
4 su bardağı suyla birlikte yeniden ocağa alınır.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanlar sıvıyağ ile kavrulur.
İçine kıyma ilave edilir.
Halkakar halinde doğranmış biber eklenerek karıştırılır.
Salça ve rendelenmiş domates eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Kıymalı karışım nohutlara eklenir.
Tuz ilavesiyle nohutlar yumuşayana dek pişirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
İyice yıkamak suretiyle süzülür.
Orta boy bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla ocağa alınır.
İlk köpüklenmeler başladığında nohutların suyu dökülür.
4 su bardağı suyla birlikte yeniden ocağa alınır.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanlar sıvıyağ ile kavrulur.
İçine kıyma ilave edilir.
Halkakar halinde doğranmış biber eklenerek karıştırılır.
Salça ve rendelenmiş domates eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Kıymalı karışım nohutlara eklenir.
Tuz ilavesiyle nohutlar yumuşayana dek pişirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭


Yorumlar
Yorum Gönder