Şefin👤Yorumu👌:
Yerken sihirli olduğu hissine kapıldığım ender yemeklerden biri. Sebebi ise net, içinde kabak olduğunu asla hissetmiyorsunuz. Zaman zaman içine havuç eklediğim de oluyor. Mutlaka defterinize not edin.👏👏
2 adet kabak
1 adet patates
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ
2.5 yemek kaşığı un
3 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Orta boy bir tencereye zeytinyağı eklenir.
Üzerine kabukları soyulup, iri küplere ayrılmış kabak ve patates ilave edilir.
Biraz soteledikten sonra et suyu ve su eklenir.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Ayrı bir tavada, tereyağı ve un kavrulur.
Çorbanın suyundan unlu karışım ılıştırılarak çorbaya ilave edilir.
Blender yardımıyla sebzeler ezilir.
Tuz ve karabiber ilave edilip bir taşım daha kaynadıktan sonra servise hazırdır.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder