Şef 👤diyor ki; 👌
Sebze çorbalarını yerken o tatsız tuzsuz lezzeti tatmayı hiç istemiyorum. Hâl böyle olunca da işin içine farklı sebzeleri de katmaktan yana oluyor tercihim. Tabi asla ana malzemenin önüne geçmeden, yardımcı oyuncu vazifesinde... Bezelye ve patates tat olarak da hemen hemen muadil yapıda diyebilirim. Ancak bu yeşil sebze ile ilgili önyargılarınız varsa hemen kırın derim. Zira çorbada asla bezelye tadı almıyorsunuz. Nasıl mı? İşte tarifi👏👏
Sebze çorbalarını yerken o tatsız tuzsuz lezzeti tatmayı hiç istemiyorum. Hâl böyle olunca da işin içine farklı sebzeleri de katmaktan yana oluyor tercihim. Tabi asla ana malzemenin önüne geçmeden, yardımcı oyuncu vazifesinde... Bezelye ve patates tat olarak da hemen hemen muadil yapıda diyebilirim. Ancak bu yeşil sebze ile ilgili önyargılarınız varsa hemen kırın derim. Zira çorbada asla bezelye tadı almıyorsunuz. Nasıl mı? İşte tarifi👏👏
1.5 su bardağı bezelye
1 adet patates
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Sıvıyağ ve tereyağ bir tencerede eritilir.
Üzerine soyulup küçük küpler halindeki
patates ve bezelyeler eklenerek sotelenir.
Su ilave edilip bir taşım kaynatılır.
Sebzeler yumuşayınca tuz eklenerek blenderdan geçirilir.
Bu haldede bir miktar pişirilen çorba arzuya göre bezelye taneleri ile servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder