Şef👤Der ki👌: Dimâğlarda muntazam bir tat bırakan bu nefis böreği, çay saatleriniz dışında kahvaltı sofralarınızda da taçlandıracaksınız. Buzdolabında bekletme fikri, börekteki yumuşaklıkta etkili bir yöntem.👏👏
5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
İçi için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
400 gram kıyma
Tuz
Kekik
Üzeri için
Yumurta sarısı
Haşhaş
İç harcı için kıyma, tereyağ ve sıvıyağ ile kavrulur.
Tuz ve baharatlarla tatlandırılır.
İlk yufka tezgaha serilir.
Maden suyu, süt ve sıvıyağ karıştırılır.
Yufkanın her yerine gezdirilir.
Yarım daire şeklinde katlanır.
Geniş kısmına kıymalı harçtan koyulur.
Rulo şeklinde sarılır.
Bir parmak genişliğinde dilimlenir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Kalan sıvı karışım üzerine gezdirilir.
Buzdolabında 2 saat dinlendirilir.
Yumurta sarısı sürülerek haşhaş dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder