Şefin👤Tavsiyesi:👌 Yanına güzel bir pirinç pilavı ile harika bir ana yemek olabilecek soğan kebabı, sofranızda baş tacı olacak nitelikte. Özellikle kıyma ile soğanın uyumu müthiş! Reçeteyi tencerede pişirerek de deneyebilirsiniz.👏👏
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı su
Tuz
İçi için
200 gram kıyma
2 adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Paprika
Sosu için
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Soğanların kabuğu soyulur.
Çok dibe inmeden yukarıdan aşağı kesilerek kaynayan tuzlu suda haşlanır.
İç harcı için sivri biber doğranır.
Ezilmiş sarımsak sıvıyağ tuz ve baharatlar kıyma ile buluşturulur.
Haşlanmış soğanlar tek tek kabuğundan ayrılır.
İçlerine kıymalı harçtan koyularak kapatılır.
Yağlanmış fırın kabına tüm soğanlar dizilir.
Üzerine salçalı su dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Soğanların rengi kızardığında servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭

Yorumlar
Yorum Gönder