Şefin👤Yorumu:👌 Eskiden saraylarda pilav sofranın vazgeçilmez tatlarından biriymiş. Bu nefis yemek, pilav-köfte ikilisinin en harika şekillerinden biri... Ben pilavımı haşlama usülü yapıyorum. Bu sayede nispeten daha az yağlı bir yapıda pişiyor.👏👏
Tarifin videosu için tık tık👆
Tarifin videosu için tık tık👆
Köftesi İçin
1 adet soğan (rendelenmiş)
Yarım kg kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı paprika biberi
1 çay kaşığı kimyon
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça
Pilavı için
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
Tuz
1 .5 su bardağı sıcak su
Köftesi için, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, sıvıyağ, tuz ve baharatlarla harmanlanır.
Ufak misket köfteler elde edilir.
Pilav için, arpa şehriye; sıvıyağ ve tereyağında kavrulur.
Üzerine sıcak su eklenip, kaynatılır.
Kaynayan suya pirinçler eklenir.
Tuz katılarak, pişmeye bırakılır.
Sosu için, tereyağ ve sıvıyağda kavrulan salçaya, köfteler ilave edilir.
Pilav, tart kalıbına basılır.
Ters çevrilerek orta kısmına köfteler dizilir.
Domates ve maydanoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet Olsun🍭🍭
🍭🍭Afiyet Olsun🍭🍭
___________________________
Chief 👤Comment👌: In ancient times, in the palace, rice was important. This exquisite meal is the most wonderful form of rice-meatball duo. I'm doing my rice, boiling. On this count, it is cooked in a less oily structure.👏👏
For the meatballs
1 onion (grated)
Half a kilo of ground beef
100 gr galeta unu
1 egg
15 ml of oil
1 tea spoon salt
1 tea spoon paprika pepper
1 tea spoon cumin
For Sauce
30 ml of oil
15 gr butter
30 gr tomato paste
For the rice
200 gr rice
100 gr barley noodle
Salt
250 ml hot water
For the meatballs, mix with minced meat, grated onion, eggs, breadcrumbs, oil, salt and spices.
You make small marble pebbles.
You roast barley, oil, oil and butter for rice.
Add hot water on it.
You add rice with boiling water.
Add salt and cook rice.
For the sauce, stir in the butter and oil in the oil. Add the grounds.
Pour the rice into the tart bowl.
Turn the rice upside down and knot the corners in the middle.
Decorate with tomatoes and parsley leaves and serve you.
For the meatballs, mix with minced meat, grated onion, eggs, breadcrumbs, oil, salt and spices.
You make small marble pebbles.
You roast barley, oil, oil and butter for rice.
Add hot water on it.
You add rice with boiling water.
Add salt and cook rice.
For the sauce, stir in the butter and oil in the oil. Add the grounds.
Pour the rice into the tart bowl.
Turn the rice upside down and knot the corners in the middle.
Decorate with tomatoes and parsley leaves and serve you.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder