Ana içeriğe atla

▪ Sultan Reşat Pilavı / Sultan Resat Rice ▪

Şefin👤Yorumu:👌 Eskiden saraylarda pilav sofranın vazgeçilmez tatlarından biriymiş. Bu nefis yemek, pilav-köfte ikilisinin en harika şekillerinden biri... Ben pilavımı haşlama usülü yapıyorum. Bu sayede nispeten daha az yağlı bir yapıda pişiyor.👏👏

Tarifin videosu için tık tık👆


Köftesi İçin
1 adet soğan (rendelenmiş)
Yarım kg kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı paprika biberi
1 çay kaşığı kimyon

Sosu için
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça

Pilavı için
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
Tuz
1 .5 su bardağı sıcak su


Köftesi için, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, sıvıyağ, tuz ve baharatlarla harmanlanır.
Ufak misket köfteler elde edilir.
Pilav için, arpa şehriye; sıvıyağ ve tereyağında kavrulur.
Üzerine sıcak su eklenip, kaynatılır.
Kaynayan suya pirinçler eklenir.
Tuz katılarak, pişmeye bırakılır.
Sosu için, tereyağ ve sıvıyağda kavrulan salçaya, köfteler ilave edilir.
Pilav, tart kalıbına basılır.
Ters çevrilerek orta kısmına köfteler dizilir.
Domates ve maydanoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet Olsun🍭🍭
___________________________
Chief 👤Comment👌: In ancient times, in the palace, rice was important. This exquisite meal is the most wonderful form of rice-meatball duo. I'm doing my rice, boiling. On this count, it is cooked in a less oily structure.👏👏

For the meatballs
1 onion (grated)
Half a kilo of ground beef
100 gr galeta unu
1 egg
15 ml of oil
1 tea spoon salt
1 tea spoon paprika pepper
1 tea spoon cumin

For Sauce
30 ml of oil
15 gr butter
30 gr tomato paste

For the rice
200 gr rice
100 gr barley noodle
Salt
250 ml hot water

For the meatballs, mix with minced meat, grated onion, eggs, breadcrumbs, oil, salt and spices.
You make small marble pebbles.
You roast barley, oil, oil and butter for rice.
Add hot water on it.
You add rice with boiling water.
Add salt and cook rice.
For the sauce, stir in the butter and oil in the oil. Add the grounds.
Pour the rice into the tart bowl.
Turn the rice upside down and knot the corners in the middle.
Decorate with tomatoes and parsley leaves and serve you.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...