Ana içeriğe atla

🍊 Mandalinalı Pasta / Mandarin Cake 🍊

Şefin👤Yorumu👌: Sunumunun güzelliği karşısında kayıtsız kalamayacağınız lezzetli bir pasta. Mevsim meyvelerini pastalara uyarlama fikrini seviyorum. Aynı reçeteyi kivi ve portakal gibi meyveleri uygulayarak da deneyebilirsiniz.👏👏

3 adet yumurta (oda ısısında)
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2.5 su bardağı un

2 adet mandalina suyu

Kreması için,
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1.5 çay bardağı şeker
2.5 yemek kaşığı un

1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı toz fıstık

Dekoru için,
Kakao
Mandalina taneleri


Yumurta ve şeker köpürtülerek, süt ilave edilir.
Sıvıyağ eklenerek kabartma tozu vanilin ve un ilavesiyle boza kıvamında hamur elde edilir.
Orta boy yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
Krema için tüm malzemeler pişirilir.
Kek kalıptan çıkarılarak ikiye kesilir. Mandalina suyuyla ıslanarak krema sürülür.
Damla çikolata ve toz fıstık serpilir.
Üzerine ikinci kat pandispanya kapatılarak kremayla kaplanır.
Kakao elenerek mandalina taneleriyle süslenir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_____________________

Chef's 👤Comment👌: A tasty pastry recipe that you will not be able to stand against the beauty of your presentation. I like the idea of ​​adapting seasonal fruits to pastry. You can also experiment by applying the same prescription, kiwi and oranges.👏👏

3 eggs (room heat)
1.5 cups of sugar
1 glass of water Milk
1 water glass measure of oil
1 packet of baking powder
1 packet of vanillin
2.5 water glass flour
2 tangerine juice

For the cream,
2.5 cups of milk
1 egg yolk
1.5 teaspoons of sugar
2.5 tablespoons flour

1 teacup drop chocolate
1 teaspoon ground peanut

For the decor,
Cocoa
Tangerine grains

Egg and sugar, add milk.
Add oil, add baking soda, vanilla and flour into you.
Pour the mold with oiled handcuffs, cook the cakes at preheated 180 degrees.
You cook all the ingredients for the cream.
You get out of the cakewalk, cut it out. Soak the mandarin water and rub her cream.
You sprinkle with spices, drops of chocolate and peanuts.
Cover the second layer of sponge on top, cover with cream.
Handle the cocoa and decorate it with tangerine grains.
🍭🍭Bon Appetit.🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...