Şefin👤Yorumu👌: Sunumunun güzelliği karşısında kayıtsız kalamayacağınız lezzetli bir pasta. Mevsim meyvelerini pastalara uyarlama fikrini seviyorum. Aynı reçeteyi kivi ve portakal gibi meyveleri uygulayarak da deneyebilirsiniz.👏👏
3 adet yumurta (oda ısısında)
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2.5 su bardağı un
2 adet mandalina suyu
Kreması için,
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1.5 çay bardağı şeker
2.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı toz fıstık
Dekoru için,
Kakao
Mandalina taneleri
Yumurta ve şeker köpürtülerek, süt ilave edilir.
Sıvıyağ eklenerek kabartma tozu vanilin ve un ilavesiyle boza kıvamında hamur elde edilir.
Orta boy yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
Krema için tüm malzemeler pişirilir.
Kek kalıptan çıkarılarak ikiye kesilir. Mandalina suyuyla ıslanarak krema sürülür.
Damla çikolata ve toz fıstık serpilir.
Üzerine ikinci kat pandispanya kapatılarak kremayla kaplanır.
Kakao elenerek mandalina taneleriyle süslenir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_____________________
Chef's 👤Comment👌: A tasty pastry recipe that you will not be able to stand against the beauty of your presentation. I like the idea of adapting seasonal fruits to pastry. You can also experiment by applying the same prescription, kiwi and oranges.👏👏
3 eggs (room heat)
1.5 cups of sugar
1 glass of water Milk
1 water glass measure of oil
1 packet of baking powder
1 packet of vanillin
2.5 water glass flour
2 tangerine juice
For the cream,
2.5 cups of milk
1 egg yolk
1.5 teaspoons of sugar
2.5 tablespoons flour
1 teacup drop chocolate
1 teaspoon ground peanut
For the decor,
Cocoa
Tangerine grains
Egg and sugar, add milk.
Add oil, add baking soda, vanilla and flour into you.
Pour the mold with oiled handcuffs, cook the cakes at preheated 180 degrees.
You cook all the ingredients for the cream.
You get out of the cakewalk, cut it out. Soak the mandarin water and rub her cream.
You sprinkle with spices, drops of chocolate and peanuts.
Cover the second layer of sponge on top, cover with cream.
Handle the cocoa and decorate it with tangerine grains.
🍭🍭Bon Appetit.🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder