Ana içeriğe atla

🍝HIZLI MANTI MAKARNA / QUICK RAVIOLI PASTA🍝

Şef 👤Der ki👌: Mantıyı aranızda sevmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Hele bir de buna hızlı ve kolay olanı eklenirse tadı pek bir katmerlenir. Mantılarınıza mutlaka ön pişirme tekniği uygulayın, çünki bu sayede daha fazla iç malzeme doldurabiliyorsunuz. Hazır kış mevsimi, 'gelsin kilolar💃, büyüsün balkonlar'💃 vaziyetindeyken, hiç kaçırmayın derim.😸


Yarım paket mantı makarna
4 su bardağı su
Tuz

İç harcı
350 gram kıyma
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber

Üzeri için
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Tereyağ
Salça

2 su bardağı suya tuz eklenerek makarnalar  çok az haşlanarak, ön pişirme yapılır.
Kıymalı harç için maydanoz, tuz ve karabiber karıştırılır.
Haşlanan makarnalara iç harç doldurulur.
Bir tencereye tertipli şekilde dizilir.
2 su bardağı kadar su eklenerek, kısık ateşte pişirilir.
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı salçalı sos eşliğinde servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
____________________

The 👤chief is saying👌, is there anyone who does not like ravoili? If it is added quickly and easily, it will be much more delicious. Ravoili, absolutely pre-cook technique, because you can fill more material in this case. It's winter now. We started to lose weight.💃 Do not miss this recipe.😸

Half pack of ravioli pasta
800 grams of water
Salt

For inner material
350 grams mince
Half a bunch of finely chopped parsley
Salt
Black pepper

For the above
400 grams of yogurt
2 garlic
Salt

Butter
Tomato paste

Add 2 cups of water, salt. Pre-cook pasta.
Mix the stew, parsley, salt and pepper.
Fill the boiled pasta from the finest ingredients.
A cookie directory.
Add 2 cups of water and cook on low heat.
Serve with garlic yoghurt and buttery, salty sauce.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...