Şefin👤Önerisi:👌 Unutulmuş bir tatlı olan Dilruba, kelime olarak gönülçelen anlamına gelir. Hazır ayvanın tam zamanı iken mutlaka yapılması gereken lezzetlerden diye düşünüyorum. Hoş aroması ve yapıcı lezzetiyle yiyenlere mutluluk katacak cinsten.😃😃
4 adet ayva
3 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı tarçın
Üzeri için
Ceviz içi
Ayvalar kabukları soyulup küçük küplere ayrılarak doğranır.
Çekirdekleri ve kabukları tencerenin tabanına döşeyerek ayvalar, üzerini aşacak kadar su ile pişilir.
Pişen ayvalar süzülerek püre yapılır.
Bir tencerede şekerle birlikte pişirilir.
Pişen tatlıya, hindistan cevizi ve tarçın eklenerek karıştırılır.
Cam tepsiye dökülerek, bir gece dolapta bekletilir.
Ceviz içi ile süslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________
Chief 👤Proposal👌: A forgotten dessert, Dilrba means meaning voluptuous. Make sure to cook while you are on time. Pleasant flavor and taste adds to the pleasure of the eaters.😃😃
4 pcs quince
600 grams sugar
100 grams of coconut
30 grams cinnamon
For the above
Inside the walnut
Cut the shells of the feet, and chop them.
Lay the seeds and shells on the bottom of the pot.
The feet are cooked with enough water to rise above them.
Mash the fried squid.
You cook with sugar.
Add coconut and cinnamon and mix.
Pour into a glass pan, wait a night in the cupboard.
You decorate them with walnuts, serve them.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder