Ana içeriğe atla

👌Aşure/Ashura👌

Şefin👤Önerisi👍: Muharrem ayı gelince insan senede bir yapılan bu nefis tatlıyı ne kadar özlediğini hatırlıyor. Nuh peygamber tufan sonrasında elinde kalan son malzemelerden yaptığı aşure, Arapçada onuncu anlamına gelir.


2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru incir
1 su bardağı kuru üzüm
10 su bardağı su
3 yemek kaşığı içilebilir gül suyu

Üzeri için
Ceviz içi
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Hindistan cevizi

Nohut, fasulye ve buğdayı geceden ıslatıp ayrı tencerelerde haşlayın.
Kuru meyveleri küçük küpler halinde doğrayın.
Derin bir tencerede tüm malzemeleri karıştırarak pişirin.
Küçük kaplara eşit biçimde paylaştırın.
Soğuduğunda ceviz içi, kuş üzümü, dolmalık fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
___________________

Chef's 👤Suggestions👍: Muharram, when it comes, people will remember you miss this yummy dessert. Noah, after the deluge, has remained in the hands of the final material. In Arabic, which means tenth.

400 grams husked wheat
200 grams of chickpeas
200 grams of beans
200 grams of dried apricots
200 grams of dried figs
200g raisins
2 liters water
45 ml of rose water drinkable

For the above
walnut
Currants
Pinenuts
coconut

Chickpeas, beans and wheat soaking the night, to boil in a separate saucepan.
Dried fruits, cut into small cubes.
Cook, stirring all the ingredients in a saucepan.
The share equally in small containers.
When cold, walnuts, currants, and serve, garnished with pistachios and coconut.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...