Şefin 👤Önerisi👌: Bugün sizleri Fransız mutfağına ait güzel bir masal ile buluşturuyorum. Breton Galette de denilen bu tarif bir nevi tart niteliğinde. Aynı hamuru tuzlu hazırlayarak peynirli ve sebzeli şekilde de yapabilirsiniz😉
120 gram tereyağ (küp hâlde, soğuk)
2-2.5 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Bir çimdik tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
65 ml buzlu su
1.5 çay kaşığı karbonat
Kenarına sürmek için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
Dolgu tabanı için (Frangipane)
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi veya toz badem
1 yumurta akı
Yarım çay bardağı toz şeker
Meyveli kısım için
Çilek(suyu alınmış)
Vişne (suyu alınmış)
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için tereyağ şeker ve tuzu karıştırın.
Ardından tarçını ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Üzerine suda erittiğiniz karbonatı ekleyerek hamuru toparlayın.
Streçleyip dolapta yarım saat dinlendirin.
Meyveli kısım için tüm meyveleri nar ekşisi ve şeker ile karıştırın.
Öte yandan frangipane dolgusu için tüm malzemeleri karıştırın.
Hamuru kalıbınızın ölçüsünde çok ince olmayacak biçimde açın.
İçine cevizli dolgudan sürün.
Sonrasında meyveleri dizin.
Kenar kısımlarını kapatın.
Çırpılmış yumurta sarısını sürüp biraz şeker gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
_____________________
Chef's 👤Suggestions👌: Today you are bringing with you a beautiful story of French cuisine. Breton Galette, this recipe is called, as discussed. The same dough is prepared by salty cheese and vegetables so you can too.😉
120 grams of butter (cube in the case of cold)
450 grams flour
20 grams sugar
A pinch of salt
15 grams of cinnamon
65 mL of ice water
5 grams carbonate
For Edge,
1 egg yolk
15 grams sugar
For Frangipane,
100 grams of ground walnuts or almonds powder
1 egg white
100 grams of sugar
for fruit portions,
Strawberries (dehydrated)
Cherry (dehydrated)
30ml pomegranate
30 grams sugar
For the dough, butter, sugar and salt mix.
Then, knead, adding flour and cinnamon.
On, add carbonate dissolved in water.
Half an hour waiting in the fridge wrapped with stretch.
Fruity parts for all fruits and mix with pomegranate molasses and sugar.
For the frangipane filling, mix all ingredients.
Turn dough out to be not too thin.
Add the walnuts into the filling.
Then add the berries.
Turn off edges.
Spreading the yellow scrambled eggs, sprinkle with a little sugar.
Bake in a preheated 180 degree oven.
If you like you can handle on powdered sugar.
🍭Bon Appetit🍭







Yorumlar
Yorum Gönder