Ana içeriğe atla

🍙ATOM KURABİYE/ATOM COOKIES🍙

Şefin👤Önerisi:👌Kuruyemişin çılgın lezzetine, limon sıkacağının maharetli şekli eşlik ediyor. Bu nefis kurabiyeler iştahlı konuklar tarafından yenmeyi bekliyor. Siz dilerseniz hiç iç malzeme kullanmayıp, yalnızca şekil de verebilirsiniz.
😉
200 gram tereyağ (oda ısısında)
1 adet yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 çay kaşığı tarçın
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için
2 adet kuru kayısı
2 adet kuru incir
2 adet kabe hurması
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri için
Pudra şekeri


İç malzemeleri için kuru kayısı hurma ve inciri biraz sıcak suda bekletin.
Küçük küçük doğrayarak diğer iç malzemeler ile buluşturun.
Hamuru için tereyağ ve şeker ile tüm malzemeleri yoğurun.
Streç filme sararak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Limon sıkacağını hafif unlayıp streçleyin.
Hamurda bir beze koparıp elinizle şekil verin.
1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyun.
Üzerini tekrar hamur parçası ile kapatıp fırın tepsisine ters çevirin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 17 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğuyunca pudra şekeri eleyin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________

Chef's👤 Recommendations:👌 The Nuts, crazy flavors of lemon squeezer skill is accompanied. These delicious cookies, by an appetite, guests waiting to eat. You, without the use of domestic materials, can also give way.😉

200 grams of butter (at room temperature)
1 egg
300g caster sugar
1 package vanillin
1 teaspoon ground cinnamon
1.5 teaspoons of baking so
Enough flour

for the filling
2 pieces of dried apricots
2 pieces of dried figs
2 pieces of palm
100 grams of chocolate drops
100 grams of walnuts
100 g coconut

For the above
Powdered sugar

The interior materials from dried apricots, palm and fig, soak in hot water.
By chopped small, mix with other interior materials.
For the dough, knead all ingredients.
stretch film wrapping, rest in the refrigerator for 10 minutes.
Lemon squeezer, the lightly flour by, the stretching.
cloth cut in the dough, and shape with your hands. Add the filling.
Over the dough off again, turn the oven tray.
Preheated 160 degree oven and cook for 17 minutes.
Remove from the oven, cooled dealt with powdered sugar.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...