Ana içeriğe atla

🎈🎠Çat Kapı Misafirlere Işık Hızında Hazırlanan Masalsı Lezzetler🎠🎈by LezzetMasali


Öyle zamanlar oluyor ki, günlük hayatın mesnetsiz koşturmacası, 👢 işler güçler, yapılması gerekenler,📑📃gereklilik diye mecbur bırakılanlar...🙀 Tabiri caizse başımızı kaşıyacak an bulamayışlar... Bir de tüm bunlara çat kapı 🚹🚺yapan telaşsız konukları, "Kim o!"👂 dediğinizde kapı ardından "Biziz!"👄 diyerek tasasızca haykıran bir grup -misafir-👭👬👫👭👬👫 topluluğunu ekleyin. Önce suratınızdaki şaşkınlık ifadesi, 😮 yerini ne yapacağım 😰telaşesine bırakır kendini. İşte ben de sizlere bugün ki yazımda çarçabuk 🕐pişireceğiniz ↖5 ↗yemek tarifinden bahsedeceğim. Keyifli okumalar.


1. Dürüm Kanepe: ⏳Daha önce bu tarifi blogda sizlerle paylaşmıştım. Tarif için bana tık tık👆 Mükemmel bir kurtarıcı... Çeşit yardımcısı.... Üstelik ihtiyacınız olan ana malzeme lavaş ekmeği... S.o.s verdiğinizde 🆘 adeta mükemmel bir lezzet olarak sofranızda yerini alıveriyor. Lavaş ekmeğine sürdüğünüz krem peyniri, marul yaprağı, jambon gibi malzemelere sararak verevine kestiğinizde de 🔪 son derece şık bir sunuşla şovunuzu gerçekleştirebilirsiniz.


2. Mantar Sote:⏳ Cabuk bozulabilirliği sebebi ile elinizde her daim mantar bulunmayabilir. Fakat mantar da 🍄 hem doyuruculuk hem de pratikliği bakımından yardımcı sebzelerden sadece biri. Güzelce yıkayıp fazla suyunu kagıt havlu ile aldığınız mantarları bir tavada çok az zeytinyağı ile soteleyebilirsiniz. İlk sıcaklığının çıkmasının ardından krema ekleyebilir, veya rende kaşar ilave edebilir dereotu maydonoz türevi bir sebze ile son hamlenizi yapabilirsiniz.🍴 Aynı zamanda bu tarif et yemeklerinin yanında da eşsiz bir destekçi. Benden söylemesi ☺


3. Semizotlu Cacık Çorbası: ⏳Oldukça yorucu bir iş günü geçirdiniz. Kendinizi eve atıp, ayaklarınızı uzatıp, yapacağınız keyfin düşünü kurarken💆 sevgili arkadaşınız son dakika alarmı 🚨 ile size teşrifini bildirdi. Durun panik yapmayın. Bu sıcak havalarda bu stres hali sizi daha da terletmesin diye çok güzel bir önerim olacak. Cacık Çorbası. Aslında çorbadan ziyade soğuk içilen bir ayran gibi gözükse de, içerisine semiz otu yaprakları, rende salatalık, taze nane ve biraz da ters köşe bir hamle ile tulum peyniri eklerseniz, kimse sizi pratikliğinizden caydıramaz.💪


4. Taze Soğanlı Pilav: ⏳Her ne kadar birazcık tuzlu suda bekletmeniz gerekse de, en hızlı ve kurtarıcı tariflerden bir diğeri de şüphe götürmez ki pilavdır.👌 Farklı malzemelerle buluşturduğunuzda zengin bir görüntü olusturmasına rağmen sade hazırlanışı da son derece kolay.🙅 Pirinç pilavınızı pişirdikten sonra taze soğan ve hafif toz tarçın katarak hızlı tariflerinize yenisini stoklayabilirsiniz.


5. Kuru Kayısı Tatlısı:⏳ Bu kez yemekten ziyade sizlere hazırlaması kolay bir tatlı tarifi vereceğim. Hem de alabildiğine çabuk hazırlanan bu tarif, en hızlı yemek kuryesinin 📦 size ulaşmasından bile daha kısa zamanda hazırlanıyor. Bir kac adet kuru kayısıyı sıcak suda bekletmek sureti ile bir kenara alın. Bu zaman zarfında krem şantiyi sütle çırpın. Hemen buzluğa kaldırın. Takriben 3 ila 5 dakika sonra yumuşayan kayısıların arasını keserek, şanti ile doldurun. Ceviz içi veyahut fındık ekleyerek görselinizi en tepe noktaya ulaştırabilirsiniz.🔝
Sizin hıphızlı tarifleriniz ⏰ neler lütfen yorum bırakın.
Yazımı beğendiyseniz beğen e 👍tıklayıp bu tatları paylaşmak istediğiniz lezzet dostlarını etiketleyebilirsiniz. ✔


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...