Ana içeriğe atla

🍴Fellah Koftesi🍴Fallah Meatball


🌟Sefin Tavsiyesi:👀 Bu yemegi ben cok seviyorum. Ozellikle bes caylarinda salata haliyle goruyor olsak da orjinalinde bir ana yemek. Siz dilerseniz yogurdu uzerine dokerek de servis edebilirsiniz. Koftesini onceden hazirlayip kucuk buzdolabi posetleriyle buzluga da koyabilirsiniz. Davetsiz misafirlere onceden alinmis bir tedbir olur boylece😉😉

Tarifin videosu icin tik tik

🍔Yarim su bardagi ince bulgur (100 ml)
🍔Yarim su bardagi irmik
🍔Yarim su bardagi un
🍔1 adet yumurta
🍔2 corba kasigi salca
🍔Tuz
🍔Karabiber
Haslamak icin
🍔4 su bardagi su
🍔Bir cimdik tuz
🍔Siviyag
🍔Birkac damla sirke
Sosu icin
🍔2 dis sarimsak
🍔3 corba kasigi salca (veyahut rendelenmis domates)
🍔2 corba kasigi siviyag
🍔Tuz
Uzeri icin
🍔Maydonoz



🍟Bulgur ve irmikler uzerini hafif asacak kadar sicak suyla islatilip bekletilir.
🍟Yumurta, un ve salca eklenip tuz ve karabiber ilave edilir.
🍟Ozdeslesene kadar guzelce yogrulur.
🍟Kucuk yuvarlaklar yapilir, ortasi hafif yassitilir. (Bknz. Bir onceki videoya)
🍟Bir tencerede su, tuz, siviyag ve sirke kaynatilir.
🍟Kucuk koftecikler ilave edilir.
🍟Yuzeye ciktiklarinda tel suzgecle alinir.
🍟Ayri bir sos tenceresinde salca, siviyag ve sarimsaklar kavrulur.
🍟Kucuk koftelerle bulusturulur.
🍟Uzerine ince kiyilmis maydonoz eklenir.
🍟Arzuya gore sarimsakli yogurtla servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
____________________________________________

The Chief's Advice: 👀 This food I love. Especially in the form of five tea of salad. But originally a main dish. If you wish, you can pour on the yogurt. Meatball prepare in advance and you can put in the fridge. All of a sudden the guests so that you will be prepared.

🍔Half cups fine findings(100 ml) 
🍔 Half cups semolina 
🍔 Half cups flour 
🍔 1 piece egg 
🍔 2 soup spoon tomato paste 
🍔Salt 
🍔Black pepper 
To Cook
 🍔4 cups water 
🍔A quantity of salt 
🍔Vegetable oil 
🍔A few drops of vinegar Sauce. 
🍔 2 Sam 
🍔 3 soup spoon tomato paste (or grated tomato) 
🍔 2 soup spoon of vegetable oil 
🍔 Salt 
For over 
🍔 Parsley

🍟 Wheat and semolina is soaked with hot water and they will be held. 🍟 eggs, flour and tomato paste is added, salt and pepper. 🍟 It's all mixed. they are made in the middle of the finger round Krishnan 🍟, suppressed. (See A previous video below.)
n a saucepan, boil the water, salt, oil and vinegar. Stir in the meatballs. They'ilbe licking on a plate. Boil the sauce in a saucepan, Cook the garlic. Stir the meatballs. Add the chopped parsley on top. If you want you can eat yogurt with garlic. Enjoy your meal

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...