Iyi bir et yemek hepimizin arzuladigi bir durumdur. Ama binbir hayallerle pisirdigimiz et ne yazikki bazen kotu bir bicimde neticeleniyor. Bu yazimda ben de sizlere deneyimledigim et pisirmedeki puf noktalarini nacizane paylasacagim.
Lezzetli bir et yemenin sirri elbette ki oncelikle etin iyi secilmesinden geciyor. Guvendiginiz kasabanizindan sececeginiz etin mutlaka taze olmasinda fayda var. Etin dogru kisminin kullanilmasi ise yine bir diger detay olarak goruluyor.
Bir baska ayrinti ise etin marinesinden geciyor. Kirmizi et tavuk etine gore her bakimdan bizi biraz daha zorlasa da iyi terbiye edilmis bir et nefis bir yemek yiyeceginize de isaret ediyor. Ben etin marinasyon tekniginde su yollari tatbik ediyorum.
▪rendelenmis sogan suyu,
▪cekilmis karabiber,
▪1 su bardagi sut
▪2 corba kasigi yogurt
▪2 dis sarimsak
▪3 corba kasigi zeytinyagi
▪1 corba kasigi salca
▪Nane
▪Kekik
Hepsini bir guzel karistirip dolapta kapali bir kapta, kirmizi et ise 4-5 saat beyaz eti ise 1 saatte marine ediyorum.
Pisirme kisminda ise sefler mutlaka dokum tavada, son derece harli ateste, etin her iki yuzunu de tek seferde pisirmeyi oneriyor. Bunun nedeni de etin muhurlenmesi yani suyunun icinde hapsolmasini saglamak... Et pistikten sonra tuzunu ilave etmek ise etin sertlesmesini onluyor. Gel gelelim ben eti cok pismis seviyorum ve o kirmizimsi goruntu istahimi kapatiyor acikcasi. Tabi kesinlikle damak tadiniz size neyi isaret ediyorsa siz o sekilde yapin ve rakipsiz bir damak solenine kendinizi hazirlayin.
Lezzetli bir et yemenin sirri elbette ki oncelikle etin iyi secilmesinden geciyor. Guvendiginiz kasabanizindan sececeginiz etin mutlaka taze olmasinda fayda var. Etin dogru kisminin kullanilmasi ise yine bir diger detay olarak goruluyor.
▪rendelenmis sogan suyu,
▪cekilmis karabiber,
▪1 su bardagi sut
▪2 corba kasigi yogurt
▪2 dis sarimsak
▪3 corba kasigi zeytinyagi
▪1 corba kasigi salca
▪Nane
▪Kekik
Hepsini bir guzel karistirip dolapta kapali bir kapta, kirmizi et ise 4-5 saat beyaz eti ise 1 saatte marine ediyorum.
Pisirme kisminda ise sefler mutlaka dokum tavada, son derece harli ateste, etin her iki yuzunu de tek seferde pisirmeyi oneriyor. Bunun nedeni de etin muhurlenmesi yani suyunun icinde hapsolmasini saglamak... Et pistikten sonra tuzunu ilave etmek ise etin sertlesmesini onluyor. Gel gelelim ben eti cok pismis seviyorum ve o kirmizimsi goruntu istahimi kapatiyor acikcasi. Tabi kesinlikle damak tadiniz size neyi isaret ediyorsa siz o sekilde yapin ve rakipsiz bir damak solenine kendinizi hazirlayin.
Yorumlar
Yorum Gönder