Ana içeriğe atla

●Iyi Bir Et Pisirme ve Detaylari●

Iyi bir et yemek hepimizin arzuladigi bir durumdur. Ama binbir hayallerle pisirdigimiz et ne yazikki bazen kotu bir bicimde neticeleniyor. Bu yazimda ben de sizlere deneyimledigim et pisirmedeki puf noktalarini nacizane paylasacagim.

 Lezzetli bir et yemenin sirri elbette ki oncelikle etin iyi secilmesinden geciyor. Guvendiginiz kasabanizindan sececeginiz etin mutlaka taze olmasinda fayda var. Etin dogru kisminin kullanilmasi ise yine bir diger detay olarak goruluyor.

Bir baska ayrinti ise etin marinesinden geciyor. Kirmizi et tavuk etine gore her bakimdan bizi biraz daha zorlasa da iyi terbiye edilmis bir et nefis bir yemek yiyeceginize de isaret ediyor. Ben etin marinasyon tekniginde su yollari tatbik ediyorum.
▪rendelenmis sogan suyu,
▪cekilmis karabiber,
▪1 su bardagi sut
▪2 corba kasigi yogurt
▪2 dis sarimsak
▪3 corba kasigi zeytinyagi
▪1 corba kasigi salca
▪Nane
▪Kekik

Hepsini bir guzel karistirip dolapta kapali bir kapta, kirmizi et ise 4-5 saat beyaz eti ise 1 saatte marine ediyorum.
Pisirme kisminda ise sefler mutlaka dokum tavada, son derece harli ateste, etin her iki yuzunu de tek seferde pisirmeyi oneriyor. Bunun nedeni de etin muhurlenmesi yani suyunun icinde hapsolmasini saglamak...  Et pistikten sonra tuzunu ilave etmek ise etin sertlesmesini onluyor. Gel gelelim ben eti cok pismis seviyorum ve o kirmizimsi goruntu istahimi kapatiyor acikcasi. Tabi kesinlikle damak tadiniz size neyi isaret ediyorsa siz o sekilde yapin ve rakipsiz bir damak solenine kendinizi hazirlayin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...