Ana içeriğe atla

●Kakaolu Mini Pasta●

🍴2 adet yumurta🍴
🍴1 su bardagi toz seker🍴
🍴1 paket kabartma tozu🍴
🍴1 paket vanilin🍴
🍴1 su bardagi sut🍴
🍴Yarim su bardagi siviyag🍴
🍴3 su bardagi un🍴
🍴1 paket kakao🍴
Kremasi icin
🍴2 su bardagi sut🍴
🍴Yarim su bardagi tozseker🍴
🍴1 yemek kasigi nisasta🍴
🍴1 adet yumurta🍴
🍴2 yemek kasigi un🍴
🍴1 yemek kasigi tereyag veya margarin🍴
🍴2 yemek kasigi kakao🍴
Suslemek icin
🍴Cilek🍴
🍴Kus lokumu🍴

Keki icin yumurta ve seker cirpilir. Siviyag sut eklenir🍧Un kabartma tozu vanilya ve kakao elenerek ilave edilir🍣 Yaglanmis firin kabina dokulerek 175 derecede pisirilir🍩Soguyunca su bardagi ile yuvarlak cikarilir🍪Artan kenar parcalar rondoda cekilerek toz haline getirilir🍤Ote yandan sosu icin krema malzemeleri tereyagi haric uzeri goz goz olana dek pisirilir🍯Altini kapatinca tereyagi ilave edilir🍖 Ilk tabanin uzerine krema surulur🍟Diger taban uzerine kapatilir🍙 Tum pastanin uzeri ve kenarlari kremayla kaplanir🍘 Kenarlari kek kirintilarina bulanir🍎Kus lokumu ve Cilekle suslenerek servis edilir 🍭🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭🍭
Sefin onerisi: 👍👍Bu minik pastaciklar bir harika ustelik hem keki kakaolu hem de kremasi.Evet kabul etmeliyim ki kalabalik konuklar icin yeterince cok miktar cikmiyor ama tek porsiyonluk olusu sebebiyle sunumda kolaylik sagliyor. Biraz mesakatli gibi gorunse de yerken degmeyin keyfinize. Uzun kis gecelerinde cayinizin ya da kahvenizin yaninda nefis guzel gidiyor. Simdi soyle ayaginizi uzatip oturmadan once bu lezzetli pastayi denemeye ne dersiniz😉

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...