🍴300 gr kiyma🍴
🍴1 adet sogan🍴
🍴1 adet yumurta🍴
🍴1 kase ekmek ici🍴
🍴2 dis sarimsak (arzuya gore)
🍴Tuz🍴
🍴Karabiber🍴
🍴Siviyag🍴
Puresi Icin
🍴2 adet patates🍴
🍴1 cay bardagi sut🍴
🍴2 yemek kasigi tereyag🍴
🍴Tuz🍴
Sosu Icin
🍴Yarim su bardagi su🍴
🍴1 yemek kasigi salca🍴
🍴Siviyag🍴
👌Koftesi icin kiyma malzemeleri karistirilir.
👌Dolapta 15 dk. dinlendirilir.
👌Yumurtadan biraz iri yuvarlaklar yapilir.
👌Yaglanmis tepside canak sekli verilir.
👌Uzerilerine siviyag gezdirilerek,
170 derecede kofteler hafif renk degistirinceye kadar pisirilir.
👌Pure icin haslanmis patatesler ezilir.
👌Eritilmis tereyagi, sut ve tuz ile bulusturulur.
👌Krema sikma torbasi ile koftelerin icleri doldurulur.
👌Patatesler hafif pembelesene dek pisirilir.
👌Obur tarafta sos malzemeleri karistirilip, firindan cikarmaya yakin koftelerin uzerine dokulur.
👌Pilav veya garnitur ile servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
Sefin Tavsiyesi:👍👍Hangi yoreye ait oldugu bilinmemekle beraber Osmanli mutfagindan gelen geleneksel bir tat. Kofte zaten sofralarimizin olmazsa olmazi... Hem doyuruculuk hem de besleyiciligi acisindan ana yemek olarak sık tuketilen bir lezzet. Ustelik henuz sevmeyenine de rastlamadim. Ben sos kismini yapmak istemedim. Ama tarife sadik kalmak acisindan receteye ekledim. Patatesin mis gibi tereyag kokusu ile agizdan midelere yolculuguna, enfes bir kofte eslik ediyor.
Yalniz cok pisirirseniz takir takir, kupkuru bir kofte yemek zorunda kalabilirsiniz.
🍴1 adet sogan🍴
🍴1 adet yumurta🍴
🍴1 kase ekmek ici🍴
🍴2 dis sarimsak (arzuya gore)
🍴Tuz🍴
🍴Karabiber🍴
🍴Siviyag🍴
Puresi Icin
🍴2 adet patates🍴
🍴1 cay bardagi sut🍴
🍴2 yemek kasigi tereyag🍴
🍴Tuz🍴
Sosu Icin
🍴Yarim su bardagi su🍴
🍴1 yemek kasigi salca🍴
🍴Siviyag🍴
👌Koftesi icin kiyma malzemeleri karistirilir.
👌Dolapta 15 dk. dinlendirilir.
👌Yumurtadan biraz iri yuvarlaklar yapilir.
👌Yaglanmis tepside canak sekli verilir.
👌Uzerilerine siviyag gezdirilerek,
170 derecede kofteler hafif renk degistirinceye kadar pisirilir.
👌Pure icin haslanmis patatesler ezilir.
👌Eritilmis tereyagi, sut ve tuz ile bulusturulur.
👌Krema sikma torbasi ile koftelerin icleri doldurulur.
👌Patatesler hafif pembelesene dek pisirilir.
👌Obur tarafta sos malzemeleri karistirilip, firindan cikarmaya yakin koftelerin uzerine dokulur.
👌Pilav veya garnitur ile servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
Sefin Tavsiyesi:👍👍Hangi yoreye ait oldugu bilinmemekle beraber Osmanli mutfagindan gelen geleneksel bir tat. Kofte zaten sofralarimizin olmazsa olmazi... Hem doyuruculuk hem de besleyiciligi acisindan ana yemek olarak sık tuketilen bir lezzet. Ustelik henuz sevmeyenine de rastlamadim. Ben sos kismini yapmak istemedim. Ama tarife sadik kalmak acisindan receteye ekledim. Patatesin mis gibi tereyag kokusu ile agizdan midelere yolculuguna, enfes bir kofte eslik ediyor.
Yalniz cok pisirirseniz takir takir, kupkuru bir kofte yemek zorunda kalabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder