Ana içeriğe atla

●Bademli Ayicik Kurabiye●

🍴3 su bardagi un🍴
🍴1 adet yumurta🍴
🍴1 cay bardagi siviyag🍴
🍴125 tereyag veya margarin🍴
🍴1.5 su bardagi pudra sekeri
🍴1 paket kabartma tozu🍴
🍴1 paket vanilin🍴
🍴Badem🍴

👌Oncelikle hamur malzemeleri karistirilir. 👌En az 30 dk. strec filme sararak dinlendirilir.
👌Hamur merdane yardimiyla cok inceltmeden acilir.
👌Ayicik seklindeki kurabiye kalibiyla kesilir.
👌Badem ortaya konularak elleri yle tutturulur.
👌Cop sisin tersiyle goz ve agiz yapilir.
👌Onceden isitilmis turbo firinda 160 derecede 12 dk. pisirilir.
👌Soguyunca servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭

Sefin yorumu:👍👍 "Minik ayicik bir gun hafif nispet yaparcasina bisikletiyle tura cikmis. Obur 2 ayicik ise kiskanclik krizine girerek onu seyre dalmis. Diger ayiciklar ise biri havuz keyfi yaparken oburu kumda guneslenmeyi tercih etmis. Ama bu esnada ne hikmetse bademlerini hic birakmazlarmis😁"
Iste size masallara ait dillere destan bir lezzet daha.. Ustelik bu kurabiyeler kiyir kiyir. Agizda dagilan cinsten. Yalniz kurabiye cabuk pistiginden sik sik kontrol etmeyi unutmayin. Dilerseniz hamuruna 2 corba kasigi kakao ekleyerek de hazirlayabilirsiniz. Sizce de cok sevimli degiller mi
Tarifin Videosu icin tik tik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...