İçinde bulunduğumuz mevsimin de etkisiyle beslenme düzenimiz de ister istemez değişiyor. Özellikle şu aralar bağışıklığı güçlendirmeye yönelim bizim ailede de mevcut. Faydasının yanında ben çorbalara ve yemeklere verdiği lezzeti de oldukça seviyorum.
ilikli dana kemiğini kasabımdan kırdırtarak istiyorum ki daha iyi verim alabileyim. Tarifte de göreceğiniz gibi ben içine soğan, sarımsak, patates vb... sebzeler ilave etmiyorum. Açıkcası fazla sebze takviyesi bana et suyunun önüne geçiyormuş hissiyatı veriyor. Siz dilerseniz elbette ki ekleyebilirsiniz.
Öncelikle büyük ve derin bir tencereye ilikli kemikler alınır.
Üzerini geçecek kadar su ilavesi yapılır.
Defne yaprağı, zerdeçal ve karabiber eklenir.
Kapağı kapatılarak kısık ateşte 12 saat
kaynatılır.
Üzerinde biriktikçe kefi atılır.
Vaktiniz yoksa en az 6 saatte kaynatabilirsiniz.
Kaynamış olan kemik suları, içine mutfak bezi serili bir süzgeç ile süzülür.
Oda ısısına geldiğinde üzerinde biriken yağlı beyaz tabaka atılır.
Tek kullanımlık bardaklara doldurularak derin dondurucuda muhafaza edilir.
Çorbalara, yemeklere istenilen miktarda kullanılır.
🍭Afiyet Olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder