👩🍳Şefin Önerisi: Akşam yemeğine pilavın yanına çıtır çıtır bi tavuk yapmak ister misin. #evdekal dediğimiz şu günlerde sen de deneyebilirsin.
Üstelik bu tarifte yumurta da bulunmuyor.
Dilersen tavukları jülyen dilimleyerek de pişirebilirsin.
Üstelik bu tarifte yumurta da bulunmuyor.
Dilersen tavukları jülyen dilimleyerek de pişirebilirsin.
5 adet tavuk but
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Kimyon
Yenibahar
Zerdeçal
Tuz
Bulamak için
Un
Galeta unu
Kızartmak için
Sıvıyağ
☀️Tuz hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alarak karıştır.
☀️Tavukları ilave ederek üzerini streçleyip 1 gece buzdolabında dinlendir.
☀️Tuz ekleyerek tavukları iyice karıştır.
☀️Bir tabakta un ve galeta ununu karıştır.
☀️Tavukları bu karışıma bula.
☀️Kızgın sıvıyağda tavukların her iki yüzüne de kızart.
☀️Yanında güzel bir pilavla servis et.
💗Afiyet şeker olsun💗
Yorumlar
Yorum Gönder