👩🍳, Yapımı oldukça meşakatli bir yemek; çerkez tavuğu... Cevizin yağı çıkarılmak suretiyle hazırlanması buna en iyi örnek. Ben biraz işin kolayına kaçarak, pratik bir hazırlama örneği gösterdim. Eğer karıştırma esnasında çok sert bir kıvamda olduğunu düşünürsen, biraz daha tavuk suyu ilavesiyle dengeleyebilirsin😊
400 gram tavuk göğsü
1 su bardağı çekilmiş ekmek içi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Arzuya göre pulbiber veya kırmızı toz biber
Tavuklar tuzlu suda haşlanır.
Ekmek içleri, tavuk suyunda ıslatılır.
Tavuklar rondodan geçirilir.
Derince bir kaba tavuklar ve ekmek içleri alınır.
Üzerine rendelenmiş sarımsak ve ceviz içi eklenip karıştırılır.
Kontrollü tuz ilavesi yapılır.
Tereyağ ve sıvıyağ ocakta eritilir.
Üzerine pul biber eklenir.
Tavuklu harç servis tabağına alınır.
Üzerine tereyağlı sos gezdirilerek servise hazırdır.
🍭Afiyetler Olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder