👩🍳, bu balıklar bir harika! Üstelik kokmuyor, dışarıda unuttuğunda bozulmuyor🤪 Çocuklar buna bayılıyor. (Bknz. Şekil 1a) Doğum günleri için oldukça da iddialı. Kızımın sınıf arkadaşları için hazırladığım bu tatlış balıkları mutlaka denemelisin. Yalnız mayalandırma sürecine dikkat et. Yoksa balıkların böylesine kabarmaz. Göz kısımlarını hazırlarken ben üzümlerimi çok hafif yağladım ki yanmasınlar. Yine zeytin kullanarak da çalışmak mümkün. Bu arada yıllar önce, sayfamı ilk açtığım dönemlerde hayvan figürlü poğaçalarımı hatırlayanlar 🙋♀️ burada mı?
4 su bardağı süt
1 paket instant maya
2 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1.5 su bardağı sıvıyağ
2 adet küp şeker
2 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin,
1.5 su bardağı lor peyniri
2 çorba kaşığı süt
Tuz
Üzeri İçin,
1 adet yumurta sarısı
Kuru Üzüm
Öncelikle işe hamuru hazırlamakla başlanır.
Ilık süt maya ile karıştırılır.
Un bir kaba alınarak ortası açılır.
Mayalı karışım tuz, şeker ve sıvıyağ ilave edilir.
Yumurta akı ve yumurtalar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
(Gerekirse un takviyesi yapabilirsin).
Hamur üzeri kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
Öte yandan bir kasede lor peyniri, tuz ve süt karıştırılır.
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartılır.
Kare şeklinde esnetilir.
Köşesine bir parça lor peyniri koyulur.
Üst kenarı üçgen biçiminde katlanır.
Uç kenar diğer kenarın üzerine koyulur.
Tüm hamurlara aynı şekil verilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Bıçakla ağız için çizikler atılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Çatalla kuyruk şekli verilir.
Kuru üzümlerden göz yapılarak önceden
ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana
kadar pişirilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder