👩🍳,kışın sıklıkla hazırladığım tatlılardan biri de ayva tatlısıdır. Tatlımı pişirirken hiç gıda boyası kullanmıyorum. Kabukları ve çekirdekleri kısık ateşte pişirme neticesinde rengini veriyor. İlk etapta şeker ve az miktar suyla pişirince reçelleşme oluşuyor. Bu da daha yoğun bir şerbet elde etmemi sağlıyor.
6 adet ayva
4 su bardagi su
3 su bardagi toz seker
1 paket kaymak
4-5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
Ceviz ici
Ayvalar kabuklarindan temizlenir.
Ortadan ikiye bolunurek çekirdekleri çıkartılır.
Ocaktaki ayvalara kabuklari, cekirdekleri ve toz şeker ilave edilir.
Uzerine 1 su bardağı su ve tarçın karanfil eklenip kisik ateste kaynayana kadar pişirilir.
Kaynayınca altı kısılarak kalan suyu verilir.
2 saat kısık ateşte rengi kırmızı olana kadar pişirilir.
Soguyunca servis tabagina alinip, suyundan uzerilerine gezdirilir.
Kaymak ve ceviz ici ile tadima hazirdir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder