👩🍳: Kışın sevilmeyen sebzelerinden biri de hiç şüphesiz karnabahar. Ama ben çiğ halde bile seven gruptanım ki, kıtır kıtır mis. Eğer sizin de evinizde karnabahar yemeyenler varsa benim gibi mutlaka farklı alternatifler arayışına girişiminiz son derece olağan. Biraz fazlaca kalorili olsa da fırından çıkınca bu sıcacık yemeği denemeye değer.
.
Daha önceki karnabahar tarifim için tık tık
.
Daha önceki karnabahar tarifim için tık tık
.
.
.
.
Daha önceki karnabahar tarifim için tık tık
.
Daha önceki karnabahar tarifim için tık tık
.
.
.
1 baş karnabahar
2 adet havuç
Kıymalı Harç,
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Yenibahar
Beşamel sos,
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri,
Kaşar peyniri rendesi
İşe sebzeleri haşlamakla başlanır.
Derin bir tencerede karnabahar ve havuçlar tuzlu suda hafif diriliğini kaybedene dek haşlanır.
Onlar haşlanırken ince kıyılmış soğanlar sıvıyağda kavrulur.
Üzerine kıyma ve salça ilave edilir.
İyice piştiğinde tuz ve baharatlarla tatlandırılır.
Beşamel sos için sırasıyla tereyağ eritilir un eklenir.
Kıvam aldığında azar azar süt ilavesi yapılır.
Tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Haşlanan sebzeler fırın kabına alınır.
Üzerine kıymalı harç ve beşamel sos ilave edilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirilir.
En son rendelenmiş kaşar eklenerek kızardığında fırından alınır.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
__________________________
1 cauliflower
2 carrots
For Minced Material,
200 grams of ground beef
20 ml of oil
1 onion
10 grams of tomato paste
Salt
spice
Bechamel sauce,
30 grams of butter
30 grams of flour
400 ml of milk
Salt
Black pepper
Above,
Grated cheese
__________________________
1 cauliflower
2 carrots
For Minced Material,
200 grams of ground beef
20 ml of oil
1 onion
10 grams of tomato paste
Salt
spice
Bechamel sauce,
30 grams of butter
30 grams of flour
400 ml of milk
Salt
Black pepper
Above,
Grated cheese
Yorumlar
Yorum Gönder