Ana içeriğe atla

🔪Beşamel Soslu Karnabahar / Cauliflower with Bechamel Sauce🔪

👩‍🍳: Kışın sevilmeyen sebzelerinden biri de hiç şüphesiz karnabahar. Ama ben çiğ halde bile seven gruptanım ki, kıtır kıtır mis. Eğer sizin de evinizde karnabahar yemeyenler varsa benim gibi mutlaka farklı alternatifler arayışına girişiminiz son derece olağan. Biraz fazlaca kalorili olsa da fırından çıkınca bu sıcacık yemeği denemeye değer.
.
Daha önceki karnabahar tarifim için tık tık
.
Daha önceki karnabahar tarifim için tık tık
.
.
.




1 baş karnabahar

2 adet havuç

Kıymalı Harç,

200 gram kıyma

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 baş soğan

1 yemek kaşığı salça

Tuz

Yenibahar

Beşamel sos,

3 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Üzeri,

Kaşar peyniri rendesi

İşe sebzeleri haşlamakla başlanır.

Derin bir tencerede karnabahar ve havuçlar tuzlu suda hafif diriliğini kaybedene dek haşlanır.

Onlar haşlanırken ince kıyılmış soğanlar sıvıyağda kavrulur.

Üzerine kıyma ve salça ilave edilir.

İyice piştiğinde tuz ve baharatlarla tatlandırılır. 

 



Beşamel sos için sırasıyla tereyağ eritilir un eklenir.

Kıvam aldığında azar azar süt ilavesi yapılır.

Tuz ve karabiberle tatlandırılır.

Haşlanan sebzeler fırın kabına alınır.

Üzerine kıymalı harç ve beşamel sos ilave edilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirilir.

En son rendelenmiş kaşar eklenerek kızardığında fırından alınır.

🍭Afiyet bal şeker olsun🍭

__________________________

1 cauliflower


 2 carrots


 For Minced Material,


 200 grams of ground beef


 20 ml of oil


 1 onion


 10 grams of tomato paste


 Salt


 spice


 Bechamel sauce,


 30 grams of butter


 30 grams of flour


 400 ml of milk


 Salt


 Black pepper


 Above,


 Grated cheese

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...