Ana içeriğe atla

🍗Fırında Kızarmış Tavuk / Baked Chicken 🍗

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Oldukça yorgun ve yoğun geçen günün ardından yepyeni bir tarifle döndüm. Havaların iyiden iyiye ısındığı 🌞şu günlerde, benim de bol bol tarif videosu çekesim var. İşte bundandır ki davet sofralarında şık bir sunum ve tarif edilemez lezzet cümbüşü arayışında akla lezzet masalı gelir. (Mütevazilik seviyem🤪)Klasik ama benzersiz sunumlu tarifimi muhakkak uygula. Ben organik tavuk kullandığım için biraz geç pişti. Pişincede bir çırpıda bitti🤷‍♀️. Daha fazla söyleyecek pek de bir şey yok zaten görsel her şeyi açıklamıyor mu?😻


1 adet organik tavuk

Sosu için

2 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı yoğurt

Tuz

Pilavı için

2 su bardağı pirinç

2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 çay bardağı bezelye

1 çay bardağı mısır

1 çay bardağı badem

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zerdeçal


İlk etapta pilavı hazırlıyoruz.

Zeytinyağında yıkanmış pirinçleri 

kavuruyoruz.

Sırasıyla haşlanmış bezelye, mısır ve

bademleri ilave ediyoruz.

Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip en son 

baharatları ilave ederek pişirmeye 

bırakıyoruz.

(Bizim ev halkı dolmalık fıstık ve üzüm 

sevmediği için kullanmadım).

Tavuğun içini çok sıkıştırmadan pilavla 

dolduruyoruz.

Kürdanlar yardımıyla tavuğu kapatıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 

pişiriyoruz.


Bu arada tüm sos malzemelerini bir kasede 

çırpıyoruz.

İlk rengi döndüğünde sosunu sürerek 

tekrar fırınlıyoruz.

Kalan pilavları servis tabağına sererek 

tavuğu en üste koyuyoruz.

🍦🍦Afiyet Olsun🍦🍦

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...