Şefin👩🍳 Önerisi: Oldukça yorgun ve yoğun geçen günün ardından yepyeni bir tarifle döndüm. Havaların iyiden iyiye ısındığı 🌞şu günlerde, benim de bol bol tarif videosu çekesim var. İşte bundandır ki davet sofralarında şık bir sunum ve tarif edilemez lezzet cümbüşü arayışında akla lezzet masalı gelir. (Mütevazilik seviyem🤪)Klasik ama benzersiz sunumlu tarifimi muhakkak uygula. Ben organik tavuk kullandığım için biraz geç pişti. Pişincede bir çırpıda bitti🤷♀️. Daha fazla söyleyecek pek de bir şey yok zaten görsel her şeyi açıklamıyor mu?😻
1 adet organik tavuk
Sosu için
2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Pilavı için
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı badem
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
İlk etapta pilavı hazırlıyoruz.
Zeytinyağında yıkanmış pirinçleri
kavuruyoruz.
Sırasıyla haşlanmış bezelye, mısır ve
bademleri ilave ediyoruz.
bademleri ilave ediyoruz.
Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip en son
baharatları ilave ederek pişirmeye
bırakıyoruz.
(Bizim ev halkı dolmalık fıstık ve üzüm
sevmediği için kullanmadım).
Tavuğun içini çok sıkıştırmadan pilavla
dolduruyoruz.
Kürdanlar yardımıyla tavuğu kapatıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
pişiriyoruz.
Bu arada tüm sos malzemelerini bir kasede
çırpıyoruz.
İlk rengi döndüğünde sosunu sürerek
tekrar fırınlıyoruz.
Kalan pilavları servis tabağına sererek
tavuğu en üste koyuyoruz.
🍦🍦Afiyet Olsun🍦🍦
Yorumlar
Yorum Gönder