Şefin 👩🍳 Önerisi: Hayvansal gıda tüketmiyor veya herhangi bir laktoz intoleransınız varsa badem sütünüzü evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Üstelik hem hazırlaması çok kolay hem de tadı enfes. Ben zaman zaman kahvelerimde de tercih ediyorum. Süt içmeyi reddeden çocuklar için de alternatif olabilir. Aynı zamanda 3 gün buzdolabında muhafaza etmek mümkün.
200 gram çiğ badem
4 su bardağı içme suyu
Arzuya göre kakao, tarçın, pekmez...
Bademler derin bir kapta üzerini aşacak
kadar suyla 18 saat bekletilir.
Suyu süzülen bademler blenderdan üzerine
içme suyu eklenerek geçirilir.
Temiz bir tülbent yardımıyla posası
süzülür.
(Posasını asla atmayın kurabiye ve keklerde kullanabilirsiniz).
Arzuya göre pekmez veya tarçınla
tatlandırılarak servise hazırdır.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭

Yorumlar
Yorum Gönder