Şefin👩🍳 Notu:Benim minik tavşan uyuduysa itinayla tarif yazmaya gelir sıra. Zaten bu ara ev yapımı tariflerle kafayı bozmuş durumdayım. Makarnayı evde hazırlamanın inanılmaz keyfini sürüyorum. Makarnamı biraz daha farklılaştırmak adına içine domates ekledim. Domatese eşlik eden leziz baharatın fesleğen olduğunu düşündüğüm için de biraz fesleğen.. Geriye piştikten sonra herhangi bir sosa ihtiyaç duymadan, direkt haşlayıp yemek kalıyor.
500 gram tam buğday unu
4 adet yumurta
2 adet domates
1 yemek kaşığı toz fesleğen
Su
Tuz
Unun ortası havuz şeklinde açılır.
Yumurtalar ortasına kırılır.
Rendelenip fazla suyu süzdürülmüş
domatesler ve fesleğen ilave edilir.
Tuz ve kontrollü su eklenerek hamur sert
biçimde yoğrulur.
30 dakika üzeri kapalı dinlendirilir.
Hamur bezelere ayrılır çok ince olmayacak
biçimde açılır.
Uzun dikdörtgenler kesilir.
Ortası hafif büzdürülerek fiyonk formu
verilir.
Unlanmış bir tepside kurumaya bırakılır.
On gün kadar her gün çevrilerek iyice
kuruması hedeflenir.
Kuruyan makarnalar bez torbalarda ya da
cam kavanozda muhafaza edilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder