Şefin 👩🍳Önerisi: Yeğenimin doğum günü için hummalı bir çalışmaya giriştik. En ince detayına kadar milim milim her ihtiyacı kendimiz hazırlayarak gidermeye çalıştık. Bunların arasında şeker hamurundan kurabiyeler de vardı. Siz de bu tarz organizasyonlarda kurabiyenizi kendiniz hazırlayıp maliyeti düşürebilirsiniz. Partinize uygun düşecek temadaki kalıpları sağlayarak işe girişmeniz mümkün. Üstelik bir ay kadar da bayatlamıyor.
1 paket tereyağ veya margarin (250 gram)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet orta boy yumurta
1.5 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı un
Sabitlemek için
Bal
Dekoru için
250 gram beyaz şeker hamuru
500 gram mor şeker hamuru
Öncelikle oda ısısındaki tereyağ, pudra
şekeri ve yumurtayla yoğrulur.
Nişasta ve karbonat eklenerek kontrollü
olarak un ilave edilir.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edilerek
streçlenir.
Buzdolabında 15 dakika kadar dinlenmeye
bırakılır.
Çok ince olmayan bir hamur açılır.
Hamuru açarken nişastadan destek
alabilirsiniz.
Kalıpla şekil çıkarılarak, yağlı kagıt serili
tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede
takriben 15 dakika pişirilir.
Şeker hamuru nişasta yardımıyla açılır.
Uygun kalıpla kesilerek tamamen soğumuş
olan kurabiyelere bal sürülerek yapıştırılır.
Aynı işlem kanat kısmı için beyaz hamurla
gerçekleştirilir.
Poşetlenerek sunuma hazırdır.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭



Yorumlar
Yorum Gönder