Şefin👤Önerisi👌: Yöresel bir yemek olan batırık, esasında iki şekilde hazırlanıyor. Sulu hazırlanışı da mümkün olan batırık köfte, lezzetini tahin ve yer fıstığından alıyor. Görünüm itibariyle konuklarınızın mercimek köftesi sanması çok olası. Fakat bu apayrı bir lezzet. Nitekim içinde tahinden ve fıstıktan kaynaklı kavruk bir tad sizi karşılıyor, nar ekşisinin o tatlımsı ekşiliği, salçanın yoğunlaşan tadıyla adeta birbirini tamamlıyor. Ben hemen herkesin damak zevkini karşılaması münasebetiyle içerisine iri çekilmiş ceviz içi kullandım. Şeklini esasında mercimek köftesi gibi de hazırlayıp marul yaprakları ile de sunumlamak pek tabi mümkün.😊
Bulgur demlenirken, maydonoz ve soğan
incecik kıyılır.
Salatalık da çok ince doğranarak, diğer
yeşilliklere ilave edilir.
Öte yandan bulgurun içine salça eklenir.
Tahin, ocakta çok hafif ısıtılır.
Bulgur, yeşillikler ve tahin eklenerek
birleştirilir.
En son çekilmiş ceviz içleri tuz ve
zeytinyağı eklenerek iyice yoğrulur.
Baharatlar ve nar ekşisi ilavesiyle istenilen
şekil verilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
1.5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı salça
2 adet salatalık
2 adet salatalık
Çeyrek demet maydonoz
Zeytinyağı
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
Pul biber
Bulgur bir kaba alınır.
Üzerini aşacak kadar su ilave edilerek,
kapağı kapatılır.
kapağı kapatılır.
Bulgur demlenirken, maydonoz ve soğan
incecik kıyılır.
Salatalık da çok ince doğranarak, diğer
yeşilliklere ilave edilir.
Öte yandan bulgurun içine salça eklenir.
Tahin, ocakta çok hafif ısıtılır.
Bulgur, yeşillikler ve tahin eklenerek
birleştirilir.
En son çekilmiş ceviz içleri tuz ve
zeytinyağı eklenerek iyice yoğrulur.
Baharatlar ve nar ekşisi ilavesiyle istenilen
şekil verilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder