Ana içeriğe atla

🍋Batırık Köftesi / Batırık Meatballs🍋

Şefin👤Önerisi👌: Yöresel bir yemek olan batırık, esasında iki şekilde hazırlanıyor. Sulu hazırlanışı da mümkün olan batırık köfte, lezzetini tahin ve yer fıstığından alıyor. Görünüm itibariyle konuklarınızın mercimek köftesi sanması çok olası. Fakat bu apayrı bir lezzet. Nitekim içinde tahinden ve fıstıktan kaynaklı kavruk bir tad sizi karşılıyor, nar ekşisinin o tatlımsı ekşiliği, salçanın yoğunlaşan tadıyla adeta birbirini tamamlıyor. Ben hemen herkesin damak zevkini karşılaması münasebetiyle içerisine iri çekilmiş ceviz içi kullandım. Şeklini esasında mercimek köftesi gibi de hazırlayıp marul yaprakları ile de sunumlamak pek tabi mümkün.😊


1.5 su bardağı köftelik bulgur

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı tahin

1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı salça

2 adet salatalık

Çeyrek demet maydonoz

Zeytinyağı

Nar ekşisi

Tuz

Pul biber


Bulgur bir kaba alınır.

Üzerini aşacak kadar su ilave edilerek,

kapağı kapatılır.

Bulgur demlenirken, maydonoz ve soğan

incecik kıyılır.

Salatalık da çok ince doğranarak, diğer

yeşilliklere ilave edilir.

Öte yandan bulgurun içine salça eklenir.

Tahin, ocakta çok hafif ısıtılır.

Bulgur, yeşillikler ve tahin eklenerek

birleştirilir.

En son çekilmiş ceviz içleri tuz ve

zeytinyağı eklenerek iyice yoğrulur.

Baharatlar ve nar ekşisi ilavesiyle istenilen

şekil verilir.

🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...