Şefin👤Temennisi👌: 2017'nin son günlerinde kolaylığı ve pratikliğiyle hem gözlere, hem de midelere hitap edecek güzel bir tatlı gelsin mi? Üstelik o kadar kolay ki, siz yanına kahvenizi hazırlarken bir bakmışsınız oluvermiş. İçi akışkan çikolatalı ve hatta mis gibi tarçın kokulu... Siz de 2018'e ramak kala bu çıtır tarifi uygulayıp, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Hepinize sağlıklı, sevgi dolu bir yıl diliyorum.🎉 Gönlünüzden geçen bütün iyilikler sizlerle olsun. Yeni senede daha güzel tariflerde buluşmak üzere...🙋
2 adet milföy hamuru
2 yemek kaşığı fındık kreması
1 tatlı kaşığı tarçın
Dekoru için
1 adet yumurta sarısı
Pudra şekeri
Milföy hamuru açılarak inceltilir.
Sağ üst ve sol üst kenarlardan üçgenler
kesilerek çıkartılır.
Hamurun en altından uzun iki çizgi
biçiminde kesilerek, ağaç formu
oluşturulur.
biçiminde kesilerek, ağaç formu
oluşturulur.
Fındık kreması, milföy hamurunun her
yerine sürülür.
Üzerine tarçın serpilir.
Diğer milföy hamuruna da aynı kesme
işlemi uygulanarak, iki milföy üst üste
olacak şekilde yerleştirilir.
Her iki kenardan da çok ortasına
girmeyecek şekilde enine bir parmak
uzunluğunda kesilir.
Bu kesikler aşağıdan yukarıya doğru
kıvrılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden
ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
Soğuduğunda servis kabına alınır.
Pudra şekeri elenerek servis yapılır.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
yerine sürülür.
Üzerine tarçın serpilir.
Diğer milföy hamuruna da aynı kesme
işlemi uygulanarak, iki milföy üst üste
olacak şekilde yerleştirilir.
Her iki kenardan da çok ortasına
girmeyecek şekilde enine bir parmak
uzunluğunda kesilir.
Bu kesikler aşağıdan yukarıya doğru
kıvrılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden
ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
Soğuduğunda servis kabına alınır.
Pudra şekeri elenerek servis yapılır.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder