Şefin 👤Önerisi👌: Bu yemeği yapanlar bilir, esasında tencerede pişen klasik bir Türk Mutfağı lezzeti... Ben yine çok kızartma taraftarı bir aşçı olmadığımdan❌, fırınlama fikri ilk tercih sebebim oldu.😁Kıymayı kavurmadan çiğden de eklemek elbette ki mümkün. Ama kavurarak rayihası ortaya çıkınca da, lezzetine lezzet kattığı zannımca bir gerçek. Bu sayede yanına pilav ve cacıkla mükellef bir menü kurgulayabilirsiniz😉😉
🍇3 adet patates
🍇2 yemek kaşığı sıvıyağ
🍇Tuz
Ara tabanı
🍇250 gram kıyma
🍇1 adet domates
🍇2 adet sivri biber
🍇Tuz
Dekoru İçin
🍇Domates dilimleri
🍇Susam
🍇Köri
🍇Pırasa
🍍Patatesleri yuvarlak dilimlere ayırın.
🍍Üzerine yağ ve tuz ekleyip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
🍍Kıymayı ince kıyılmış sıvrı biber ve domatesle kavurun.
🍍Üzerine tuz ekleyin.
🍍Fırın kabına patates dilimlerini dizin.
🍍Üzerine iç harcı yayın.
🍍En üste kalan patatesleri dizerek, domates dilimlerini ekleyin.
🍍Susam ve diğer baharatlarla süsleyin.
🍍Bir miktar zeytinyağı ilavesiyle, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder