Şefin 👤Tavsiyesi👌: Üzeri nar gibi kızarmış , içi ise dopdolu... Eğer benim gibi içi bol tariflerden haz ediyorsanız bunu da eminim çok seveceksinizdir. Ben tarifi biraz daha 'uçurmak' için tam buğday unu kullandım. Sunduğum misafirlerim ise hayranlıkla beğenilerini aktardılar. Bu da açmamı denemeniz için bir sebep nitekim. Şeker oranını dilerseniz biraz daha artırabilir veya tamamı ile reçeteden çıkarabilirsiniz.😉
2 su bardağı süt
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında)
Tuz
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı beyaz un
3 su bardağı tam buğday unu
Arasına sürmek için
Tereyağ
Zeytin ezmesi
Dekoru için
2 adet yumurta sarısı
Çekirdek içi
Derince bir kapta iki farklı un çeşidi elekten geçirilir.(ilk etapta 2 su bardağı kadar ekleyin).
Ortası havuz şeklinde açılarak, yumurta beyazları, toz şeker eklenir.
Süt, bir cezvede (çok kaynatmadan) ılıtılır.
Maya içine katılarak eritilir.
Unlu karışıma ilave edilir.
Damak tadınıza göre una tuz eklenir.
Zeytinyağı ve tereyağ ilavesiyle hamur sıvı malzemeler karıştırarak toparlanır.
Toparladıkça un eklenir.
Ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir hamur elde edilir.
1 saat üzeri kapatılarak mayalandırılır.
Hamur hafif unlanarak yoğrulur.
Cevizden biraz irice bezeler yapılır.
(Benim yanılmıyorsam yirmi yedi tane olmuştu).
Bezeler çok ince olmayacak biçimde açılır.
Hamura tereyağ üzerine zeytin ezmesi sürülür.
Kenarından katlanarak rulo yapılır.
İki ucu birleştirilip açma formu verilir.
Tüm hamurlara aynı işlem yapılıp 10 dakika daha kabarması için bekletilir.
Üzerine yumurta sarısı ve çekirdek içi serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kızardığında fırından alınıp servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭



Yorumlar
Yorum Gönder