Şefin👤Önerisi👌:
Dışarıda yediğimiz o muaazzam lezzetteki köfteyi neden evde hazırlamayalım? İşin en belirgin püfü, dana ve koyun kıymasını beraber kullanmak. Rendelenmiş soğanı köfteye mutlaka suyunu sıkarak ekleyin. Yoksa kıymanızı çok sulandırarak, yapısında değişim meydana gelebilir. Buzdolabında bekletme adımını sakın hafife almayın derim. Bu sayede köfte kendini çekip daha da lezzetleniyor. Bu köfteyi pişirmeden hazırlayıp, pratikliği bakımından kilitli buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda saklamak mümkün. Böylece yemek yapacak vaktiniz olmadığında imdada yetişiyor👏👏
100 gram koyun kıyması
Yarım demet maydonoz
1 .5 çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
1 adet yumurta veya 1 çay kaşığı karbonat
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Tuz
Dışarıda yediğimiz o muaazzam lezzetteki köfteyi neden evde hazırlamayalım? İşin en belirgin püfü, dana ve koyun kıymasını beraber kullanmak. Rendelenmiş soğanı köfteye mutlaka suyunu sıkarak ekleyin. Yoksa kıymanızı çok sulandırarak, yapısında değişim meydana gelebilir. Buzdolabında bekletme adımını sakın hafife almayın derim. Bu sayede köfte kendini çekip daha da lezzetleniyor. Bu köfteyi pişirmeden hazırlayıp, pratikliği bakımından kilitli buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda saklamak mümkün. Böylece yemek yapacak vaktiniz olmadığında imdada yetişiyor👏👏
200 gram dana kıyma
100 gram koyun kıyması
Yarım demet maydonoz
1 .5 çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
1 adet yumurta veya 1 çay kaşığı karbonat
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Tuz
Soğan kabuğu soyularak, rendelenir.
Suyu guzelce sıkılarak, bir karıştırma kabına alınır.
Sarımsaklar rendelenir.
Üzerine kıyma eklenip, galeta unu, ince kıyım maydonoz ve yumurta katılır.
Tuz ve baharatlarla tatlandırılarak ele yapışmayacak yapıda kıyma yoğrulur.
Yassı formda köfteler hazırlanır.
Üzeri streçlenip buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
Suyu guzelce sıkılarak, bir karıştırma kabına alınır.
Sarımsaklar rendelenir.
Üzerine kıyma eklenip, galeta unu, ince kıyım maydonoz ve yumurta katılır.
Tuz ve baharatlarla tatlandırılarak ele yapışmayacak yapıda kıyma yoğrulur.
Yassı formda köfteler hazırlanır.
Üzeri streçlenip buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
Bekletilen köfteler çok az yağ ilave edilmiş bir tavada arkalı önlü kızartılır.
Sıcak iken servise sunulur.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder