Ana içeriğe atla

●○•° Kabak Dolması / Stuffed Zucchini °•○●

Şefin👤Önerisi👌: Kabak dolmasının bende yeri apayrı... İç malzemesinin zenginliğiyle, kabakların yumuşaklığı yemeğe ayrı bir lezzet veriyor. Ben içinden çıkan parçaları, artan iç malzeme ile azıcık su ekleyerek ayrı bir yemek elde ediyorum. Bu da 'mutfakta ziyan yok' kuralıma harfiyen uyduğumun göstergesi😊😊 [O kadarcık iltifat da kendime olsun değil mi😁😁] Sarımsaklı yoğurt eklemek ise sizin tercihinizde.👏👏


3 adet kabak
1 adet domates

 İçi için
50 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
Çeyrek demet maydonoz
1 yemek kaşığı salça
1 yenek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon

Pişirmek için
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Sıvıyağ


İç harcı için, kıymaya, ayıklanıp yıkanmış pirinç ve bulgur eklenir.
İnce doğranmış maydonoz, sıvıyağ ve salça ilave edilir.
Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırılır.
Kabaklar ikiye bölünerek bir kabak oyacağıyla temizlenir.
(Yoksa bıçakla da temizleyebilirsiniz).
İç malzeme çok sıkıştırmadan doldurulur.
Tüm kabaklara aynı işlem tekrarlanarak üstlerine domates kapatılır.
Sıcak suda salça eritilerek tuz ve biraz yağ eklentisi yapılır.
Tencereye kabaklar dizilerek üzerine sosu eklenir.
Kaynayana kadar ocağın altı açık, kaynadıktan sonra kısılarak kabaklar yumuşayana dek pişirilir.
Dilimlenerek arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...