Şefin👤Önerisi👌: Kabak dolmasının bende yeri apayrı... İç malzemesinin zenginliğiyle, kabakların yumuşaklığı yemeğe ayrı bir lezzet veriyor. Ben içinden çıkan parçaları, artan iç malzeme ile azıcık su ekleyerek ayrı bir yemek elde ediyorum. Bu da 'mutfakta ziyan yok' kuralıma harfiyen uyduğumun göstergesi😊😊 [O kadarcık iltifat da kendime olsun değil mi😁😁] Sarımsaklı yoğurt eklemek ise sizin tercihinizde.👏👏
3 adet kabak
1 adet domates
İçi için
50 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
Çeyrek demet maydonoz
1 yemek kaşığı salça
1 yenek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pişirmek için
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Sıvıyağ
İç harcı için, kıymaya, ayıklanıp yıkanmış pirinç ve bulgur eklenir.
İnce doğranmış maydonoz, sıvıyağ ve salça ilave edilir.
Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırılır.
Kabaklar ikiye bölünerek bir kabak oyacağıyla temizlenir.
(Yoksa bıçakla da temizleyebilirsiniz).
İç malzeme çok sıkıştırmadan doldurulur.
Tüm kabaklara aynı işlem tekrarlanarak üstlerine domates kapatılır.
Sıcak suda salça eritilerek tuz ve biraz yağ eklentisi yapılır.
Tencereye kabaklar dizilerek üzerine sosu eklenir.
Kaynayana kadar ocağın altı açık, kaynadıktan sonra kısılarak kabaklar yumuşayana dek pişirilir.
Dilimlenerek arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭


Yorumlar
Yorum Gönder