Şef👤Der ki👌, Sıkı bir işkembe çorbası yiyicisi iseniz bu çorbadan da büyük bir keyif duyacağınız aşikâr... Beyaz çorbalardan keyif almıyorsanız biraz salça kavurmakta yarar var. Aynı şekilde kıyma eklemek istemezseniz de bu adımı pas geçebilirsiniz. Sanılanın aksine çok fazla bir sarımsak kokusu da olmuyor üstelik.😉
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 litre sıcak su
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağ
Kuru nane
Paprika
Sirke
Orta boy tencerede sıvıyağ ve un kavrulur.
Üzerine sıcak su ve tuz katılarak bir taşım kaynatılır.
Ayrı bir tavada sıvıyağ ile kıyma kavrulur.
Kavrulan kıyma ve ezilmiş sarımsaklar çorbaya eklenir.
Bir sos tenceresınde tereyağ eritilerek, nane ve paprika ile buluşturulur.
Arzuya göre sirke ve tereyağlı karışım ilave edilerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal bereket olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder