Şefin👀 Önerisi👋: Pırasa yemeyenlere bile pırasa yedirten bir reçete öneriyorum size. K, A, C vitaminleri açısından zenginliğe sahip pırasa aynı zamanda müthiş bir antioksidan... Kek tariflerinde bilinenin dışına çıkarken lezzetinden de taviz vermeyeceğiniz harikula bir lezzet.
👏4 adet pırasa (baş kısmı)
👏1 adet yumurta
👏1 çay bardağı un
👏2 çay bardağı mısır unu
👏1 çay bardağı zeytinyağı
👏1 çay bardağı yoğurt veya süt
👏1 paket kabartma tozu
👏Tuz
👏Karabiber
💪Pırasalar ayıklanıp, yıkanarak ince ince doğranır.
💪Bir tavada sıvıyağ ile kavrulur.
💪Kavrulan pırasalar bir kaba aktarılarak yumurta, un ve mısır unu ile karıştırılır.
💪İçine zeytinyağı, yoğurt ve kabartma tozu eklenerek tuz ve karabiber serpilir.
💪Yağlanmış ufak bir cam fırın kabına dökülür.
💪Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
💪Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun
👏4 adet pırasa (baş kısmı)
👏1 adet yumurta
👏1 çay bardağı un
👏2 çay bardağı mısır unu
👏1 çay bardağı zeytinyağı
👏1 çay bardağı yoğurt veya süt
👏1 paket kabartma tozu
👏Tuz
👏Karabiber
💪Pırasalar ayıklanıp, yıkanarak ince ince doğranır.
💪Bir tavada sıvıyağ ile kavrulur.
💪Kavrulan pırasalar bir kaba aktarılarak yumurta, un ve mısır unu ile karıştırılır.
💪İçine zeytinyağı, yoğurt ve kabartma tozu eklenerek tuz ve karabiber serpilir.
💪Yağlanmış ufak bir cam fırın kabına dökülür.
💪Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
💪Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun
Yorumlar
Yorum Gönder