Şefin👤Önerisi, 👌Ev yapımı kek gibisi yok. Üstelik buna krema ve jöle de de kendi emeğinizi ekleyince, inanılmaz bir cümbüş açığa çıkıyor. Tarifi limon ile de uygulayabilirsiniz. Biraz zaman aldığını inkar edemeyeceğim. Evet el oyaladığı doğru, ama hazırladığınızda inanın buna değdiğini kendiniz de göreceksiniz.👏👏
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin veya vanilya özütü
1 su bardağı un
Kreması için,
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Jölesi için,
2 su bardağı portakal suyu
2 adet mandalina suyu
1 yemek kaşığı nişasta
Yumurta şeker, çırpılarak köpürtülür.
Süt ve sıvıyağ eklenir.
Portakal kabuğu rendesi acısının çıkması için toz şekerle ovulur.
Karışıma eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kabartma tozu- vanilin ve un elenerek eklenir.
Bir spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırılır.
Tart kalıbı tereyağı ile yağlanarak unlanır.
Kek hamuru kalıba dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kreması için tüm malzemeler ocakta kaynayıncaya kadar pişirilir.
Pişen krema mikserle biraz çırpılır.
Oda sıcaklığına gelmiş kekin iç tarafına sürülür.
Üzerine hindistan cevizi serpilir.
Jölesi için jöle malzemeleri pişirilir.
(Ben portakalın ekşiliğini kırmak için mandalina da ekledim).
Kremanın üzerine muntazam biçimde sürülür.
Portakal dilimleri ve şekerlemeler ile süslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________
Chief👤Proposal,👌 Homemade cake is great. Moreover, if your cream and jelly are your talents, an incredible revelation will emerge. You can also apply the recipe with lemon. I can not deny that the recipe took some time. Yes it is true, but when you are ready you will see your taste as well.👏👏
2 eggs
200 grams of sugar
100 grams of milk
100 grams of oil
Rape of 1 orange peel
1 packet of baking powder
1 packet of vanillin or vanilla extract
200 gram flour
For the cream,
200 grams of milk
100 grams of sugar
1 egg yolk
15 gram flour
100 grams of coconut
For the jelly,
400 ml of orange juice
2 tangerine juice
15 grams of starch
Knock the egg and sugar.
You add milk and oil.
You mix the orange peel rinds, powdered sugar.
By adding mingling, you continue to clap.
You add the baking powder, vaniline and flour.
Mix with a spatula from top to bottom.
You lube the tart cake with butter.
Pour the cake dough mold.
You cook in a preheated 180 degree oven.
For the cream, you cook until all ingredients are boiled.
Crush the crushed cream with a mixer.
You, inside the cake.
You sprinkle over coconut.
For jelly, cook the jelly ingredients.
(I also added tangerines).
You, put a jelly on the cream.
You serve it by decorating it with orange slices and candies.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭



Yorumlar
Yorum Gönder