Ana içeriğe atla

☆ Portakal Jöleli Tart Kek / Tart Cake with Orange Jelly ☆

Şefin👤Önerisi, 👌Ev yapımı kek gibisi yok. Üstelik buna krema ve jöle de de kendi emeğinizi ekleyince, inanılmaz bir cümbüş açığa çıkıyor. Tarifi limon ile de uygulayabilirsiniz. Biraz zaman aldığını inkar edemeyeceğim. Evet el oyaladığı doğru, ama hazırladığınızda inanın buna değdiğini kendiniz de göreceksiniz.👏👏


2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin veya vanilya özütü
1 su bardağı un

Kreması için,
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı Hindistan cevizi 

Jölesi için,
2 su bardağı portakal suyu
2 adet mandalina suyu
1 yemek kaşığı nişasta

Yumurta şeker, çırpılarak köpürtülür.
Süt ve sıvıyağ eklenir.
Portakal kabuğu rendesi acısının çıkması için toz şekerle ovulur.
Karışıma eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kabartma tozu- vanilin ve un elenerek eklenir.
Bir spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırılır.
Tart kalıbı tereyağı ile yağlanarak unlanır.
Kek hamuru kalıba dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.


Kreması için tüm malzemeler ocakta kaynayıncaya kadar pişirilir.
Pişen krema mikserle biraz çırpılır.
Oda sıcaklığına gelmiş kekin iç tarafına sürülür.


Üzerine hindistan cevizi serpilir.
Jölesi için jöle malzemeleri pişirilir.
(Ben portakalın ekşiliğini kırmak için mandalina da ekledim).
Kremanın üzerine muntazam biçimde sürülür.
Portakal dilimleri ve şekerlemeler ile süslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________

Chief👤Proposal,👌 Homemade cake is great. Moreover, if your cream and jelly are your talents, an incredible revelation will emerge. You can also apply the recipe with lemon. I can not deny that the recipe took some time. Yes it is true, but when you are ready you will see your taste as well.👏👏

2 eggs
200 grams of sugar
100 grams of milk
100 grams of oil
Rape of 1 orange peel
1 packet of baking powder
1 packet of vanillin or vanilla extract
200 gram flour

For the cream,
200 grams of milk
100 grams of sugar
1 egg yolk
15 gram flour
100 grams of coconut

For the jelly,
400 ml of orange juice
2 tangerine juice
15 grams of starch

Knock the egg and sugar.
You add milk and oil.
You mix the orange peel rinds, powdered sugar.
By adding mingling, you continue to clap.
You add the baking powder, vaniline and flour.
Mix with a spatula from top to bottom.
You lube the tart cake with butter.
Pour the cake dough mold.
You cook in a preheated 180 degree oven.
For the cream, you cook until all ingredients are boiled.
Crush the crushed cream with a mixer.
You, inside the cake.
You sprinkle over coconut.
For jelly, cook the jelly ingredients.
(I also added tangerines).
You, put a jelly on the cream.
You serve it by decorating it with orange slices and candies.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...