Şef 👤Der Ki👌: Gendime, kelime olarak buğday anlamına gelir. Erzincan'a ait olan bu yöresel çorbaya dilerseniz nohut veya fasulye de ekleyebilirsiniz.😸😸
1 çay bardağı buğday
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Tuz
1 litre et suyu
100 gram tereyağ
Kuru nane
Pulbiber
Buğdaylar üzerini aşacak kadar suda haşlanır.
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve un çırpılır.
Et suyu, haşlanan buğdaylara eklenip kaynatılır.
Kaynayan sudan, yoğurtlu karışıma biraz su eklenir.
Yavaşca karışım çorbaya ilave edilir.
En son tuz eklenip pişmeye bırakılır.
Bir cezvede tereyağ, arzuya göre nane ve pulbiber kızdırılarak, çorbaya ilave edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_____________________
The👤 chef says👌: Gendime means wheat as a word. You can also add chickpeas or beans to this soup, which belongs to the Erzincan region.😸😸
100 grams of wheat
200 grams of yogurt
1 egg yolk
30 gram flour
Salt
1 liter of broth
100 grams of butter
mint
pepper
_____________________
The👤 chef says👌: Gendime means wheat as a word. You can also add chickpeas or beans to this soup, which belongs to the Erzincan region.😸😸
100 grams of wheat
200 grams of yogurt
1 egg yolk
30 gram flour
Salt
1 liter of broth
100 grams of butter
mint
pepper
Wheat is boiled in water.
A bowl, yoghurt, egg yolk and flour flour.
Meat juice is added to boiled wheat, boiled.
A little water is added to the yogurt mixture from the boiling water.
The mixture is added to the soup.
The last salt is added, cooked.
In a saucepan, add butter, peppermint and pulverizer and add to soup.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭


Yorumlar
Yorum Gönder