Şefin 👤Tavsiyesi:👌Bu tarifin ismine aldanıp börek sanmayın. Aslına bakarsanız daha çok tuzlu bir poğaça kıvamında. Patlıcanlı hali de bir o kadar lezzetli oluyor üstelik. Denemek isterseniz tarifi mutlaka not edin.😉
Tarifin videosu için tık tık
Tarifin videosu için tık tık
100 gram tereyağ
1çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soğuk su
1 su bardağı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı sirke
3.5 su bardağı kadar un
Tuz
İçi için
3 adet haşlanmış patates rendesi
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz
Muskat
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Kaşar rendesi
Hamur için tereyağ ve sıvıyağ karıştırılır.
Soğuk su, sirke ve kaşar rendesinin 3/2 si eklenir.
Tuz ve yavaşça un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
İçi için haşlanmış patatesler rendelenir.
Kaşar peyniri, muskat rendesi ve tuz eklenerek karıştırılır.
Hamur iki eşit parçaya bölünür.
Bir oklava ile çok ince olmayacak biçimde açılır.
Bir su bardağıyla yuvarlaklar kesilir.
İç harçtan koyularak kapatılır.
Bir fırın tepsisine dizilerek yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar rendeleri serpilir.
Soğuyunca servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_____________________
Chef's👤 Recommendation:👌 think pastry according to the name of this recipe. Actually, a more savory pastry consistency. It is also delicious made with eggplant. If you want to try the recipe surely noted.😉
100g butter
100 grams of vegetable oil
200 grams of cold water
200 grams of grated cheese
15 grams of vinegar
650 grams flour
Salt
for the filling
3 boiled potatoes, grated
200 grams of grated cheese
100 grams of white cheese
Salt
Muscat
For the above
1 egg yolk
Grated cheese
For the dough, mix the butter and oil Ages.
Cold water, 3/2 vinegar and add the grated cheese.
Salt and slowly add flour, knead the dough.
For the filling, grate the boiled potatoes.
Cheddar cheese, grated nutmeg and add salt, stir.
Dough into two equal parts.
Opens in a way that is very thin with a rolling pin.
Cut circle shape with a glass of water.
Putting the inner mortar off.
arranging on a baking tray, take the egg yolk.
Bake in a preheated 180 degrees.
Removing from the oven, sprinkle with grated cheese 5 minutes ago.
Serve when cool.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
100g butter
100 grams of vegetable oil
200 grams of cold water
200 grams of grated cheese
15 grams of vinegar
650 grams flour
Salt
for the filling
3 boiled potatoes, grated
200 grams of grated cheese
100 grams of white cheese
Salt
Muscat
For the above
1 egg yolk
Grated cheese
For the dough, mix the butter and oil Ages.
Cold water, 3/2 vinegar and add the grated cheese.
Salt and slowly add flour, knead the dough.
For the filling, grate the boiled potatoes.
Cheddar cheese, grated nutmeg and add salt, stir.
Dough into two equal parts.
Opens in a way that is very thin with a rolling pin.
Cut circle shape with a glass of water.
Putting the inner mortar off.
arranging on a baking tray, take the egg yolk.
Bake in a preheated 180 degrees.
Removing from the oven, sprinkle with grated cheese 5 minutes ago.
Serve when cool.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder