Ana içeriğe atla

🍕Patatesli Börekitas/Borekitas de Potato🍕

Şefin 👤Tavsiyesi:👌Bu tarifin ismine aldanıp börek sanmayın. Aslına bakarsanız daha çok tuzlu bir poğaça kıvamında. Patlıcanlı hali de bir o kadar lezzetli oluyor üstelik. Denemek isterseniz tarifi mutlaka not edin.😉

Tarifin videosu için tık tık


100 gram tereyağ
1çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soğuk su
1 su bardağı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı sirke
3.5 su bardağı kadar un
Tuz

İçi için
3 adet haşlanmış patates rendesi
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz
Muskat

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Kaşar rendesi

Hamur için tereyağ ve sıvıyağ karıştırılır.
Soğuk su, sirke ve kaşar rendesinin 3/2 si eklenir.
Tuz ve yavaşça un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
İçi için haşlanmış patatesler rendelenir.
Kaşar peyniri, muskat rendesi ve tuz eklenerek karıştırılır.
Hamur iki eşit parçaya bölünür.
Bir oklava ile çok ince olmayacak biçimde açılır.
Bir su bardağıyla yuvarlaklar kesilir.
İç harçtan koyularak kapatılır.
Bir fırın tepsisine dizilerek yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar rendeleri serpilir.
Soğuyunca servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_____________________

Chef's👤 Recommendation:👌 think pastry according to the name of this recipe. Actually, a more savory pastry consistency. It is also delicious made with eggplant. If you want to try the recipe surely noted.😉

100g butter
100 grams of vegetable oil
200 grams of cold water
200 grams of grated cheese
15 grams of vinegar
650 grams flour
Salt

for the filling
3 boiled potatoes, grated
200 grams of grated cheese
100 grams of white cheese
Salt
Muscat

For the above
1 egg yolk
Grated cheese

For the dough, mix the butter and oil Ages.
Cold water, 3/2 vinegar and add the grated cheese.
Salt and slowly add flour, knead the dough.
For the filling, grate the boiled potatoes.
Cheddar cheese, grated nutmeg and add salt, stir.
Dough into two equal parts.
Opens in a way that is very thin with a rolling pin.
Cut circle shape with a glass of water.
Putting the inner mortar off.
arranging on a baking tray, take the egg yolk.
Bake in a preheated 180 degrees.
Removing from the oven, sprinkle with grated cheese 5 minutes ago.
Serve when cool.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...