Ana içeriğe atla

🍴Milföylü Talaş Böreği/Chip Pastry with Puff Pastry🍴

Şef👤der ki, 👌öyle uzun uzadıya hamur  açmakla vakit geçiremem diyorsanız, o zaman bu tarifi çok seveceksiniz. Milföyün çıtırlığı ile talaş böreğini orjinale en yakın olarak tadacaksınız.😉😉


1 paket milföy hamuru

İçi için
Yarım kg tavuk göğsü
5 adet sivri biber
2 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu


Öncelikle iç malzemesi için ince doğranmış biberler, sıvıyağda sotelenir.
Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk etleri, patatesler ve bezelyeler eklenerek pişirilir.
Salça ve su eklenip tuz ilave edilir.
Arzuya göre karabiber eklenerek, pişmeye bırakılır. 
Öte yandan milföy hamuru oda ısısına geldiğinde hafif unlanarak inceltilir.
Soğuyan iç malzeme milföyün ortasına konulur.
Dört kenarı kapatılarak, üst yüzeyine verevine iki çizgi atılır.
Yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
____________________

Chief👤says, 👌I can not spend time to turn the dough, if you say, then you'll love this recipe. the crispness of puff pastry, pie will taste the closest to the original chip.
1 package puff pastry😉😉

for the filling
Half kg of chicken breast
5 pieces of green pepper
2 medium potatoes
100 grams of peas
30 grams of tomato paste
100 ml water
Liquid oil
Salt
Black pepper

For the above
Egg yolk
Sesame
Nigella

For interior materials, finely chopped peppers sautéed in vegetable oil.
On diced chicken meat, cooked potatoes and peas added.
Paste and adding water, salt is added.
 Cooked by adding pepper.
The other side of the puff pastry, diluted opened when the room temperature.
The cooled inner material is placed on the center of the puff pastry.
closed four sides, two diagonal lines on the top surface are discarded.
Applying egg yolk, black cumin and sprinkled with sesame seeds.
Cooked in a preheated 180 oven.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...