Ana içeriğe atla

🔵CEPLİ POĞAÇA/PASTRY POCKETS🔵

Şefin👤Yorumu:👌 Pazar kahvaltılarının beş çaylarının yanında tek adedi bile porsiyon olabilecek nitelikte bir poğaça ile karşınızdayız. Sunum açısından oldukça iddialı görünen bu tarifi mutlaka uygulayın😉😉

Diğer poğaça tariflerimize aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. 👇👇👇👇
Peynirli Poğaça
Pastane Poğaçası
Sakallı Poğaça
Hayvan Figürlü Poğaçalar
Yumuşak Poğaça


5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

Katları için
1 su bardağı sıvıyağ 

Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Susam
Ayçekirdeği

Arasına
Kaşar peyniri
Maydonoz
Domates
Salatalık


Derin bir kapta yumurta, zeytinyağı ve tuz karıştırılır.
Su ve süt ılıtılıp içine maya eklenir.
Karışıma ilave edilir.
Yavaşça elenmiş un eklenir.
Hamur üzeri kapatılıp 45 dakika mayalandırılır.
Kabaran hamur unla hafif yoğrularak gazı alınır.
Küçük bezeler yapılarak tabak büyüklüğünde açılır.
Fırça ile sıvıyağ sürülür.
Kenarından hafif pay bırakılarak ikiye katlanır.
Tekrar yağ sürülerek bu kez alttan katlanarak 4 kat elde edilir.
30 dakika bu şekilde bekletilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam ve ayçekirdeği serpilerek 180 derece ısınmış fırında pişirilir.
Soğuyunca aralarına peynir maydonoz arzuya göre domates salatalık konularak servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
__________________________

Chief's 👤Comments:👌 On Sunday breakfast, singleton, one portion may be, we are with a pastry. this recipe is quite ambitious in terms of presentation, must apply😉😉

Click the links above for other recipes.
👆👆👆👆👆👆
5 cups flour
1 packet instant yeast
100ml milk
100 ml water
Salt
100 ml olive oil

For multiples
200 ml of vegetable oil
For the above
1 egg yolk
Sesame
Sunflower seeds

Between
Cheddar cheese
parsley
Tomato
Cucumber

In a bowl, eggs, olive oil and salt mix.
Water and heat the milk, add yeast into.
Stir the mixture thereof.
Add flour.
45 minutes off the fermentation of the dough over.
Small glands and in turn the structure of the dough.
Brush with vegetable oil creeps.
Doubling the share left edge of the light.
Grease again, this time to fold the dough from the bottom four.
Let stand for 30 minutes in this way.
Apply on egg yolk, sprinkle sesame and sunflower seeds and cook in the oven heated to 180 degrees.
When cool, break into cheese with parsley, tomatoes, cucumbers putting Serve.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...