👀Şefin Önerisi:👌İftarın benim için olmazsa olmazı çorbalardır. Açıkcası sıcacık çorbasız bir başlangıcı soframda eksik bulurum. Yaz için bu harika domates çorbasını deneyin. Özellikle kuru nane ve kekikle birleşince harikulade damak çatlatan bir lezzetle buluşuyorsunuz.😉😉
100 gr tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2.5 su bardağı rendelenmiş domates suyu
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı sıcak su
Üzeri için
Nane
Kekik
Kaşar rendesi [arzuya göre]
Tereyagı ve sıvıyağı tencerede eritin.
Üzerine unu ekleyip kavurun.
Rendelenmiş domatesi (kavanoz püre de kullanabilirsiniz) ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
Sıcak su ve et suyunu ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatın.
Pişen çorbayı ince delikli bir süzgeçten süzün.
Üzerini nane ve kekikle süsleyerek (veya rende kaşar) servis edin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_______________________
👀Chef's Recommendations: 👌It is important for Ramadan soup. Frankly, I find it missing the beginning of a soup. Try this wonderful tomato soup for the summer. Especially combined with dried mint and thyme you meet a wonderful delicate flavor.😉😉
100 g butter
1 tablespoon vegetable oil
500 ml of tomato juice, grated
3 tablespoons flour
200 ml broth
300 ml of hot water
For the above
mint
thyme
Cheddar cheese [to taste]
Melt butter and oil in a saucepan.
Add flour on roast.
Grated tomatoes (you can also use the jar mash) continued to add roasting.
Boil the water and add hot broth.
Strain the cooked soup strainer.
Garnish with thyme and mint on it (or grated cheese) Serve.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder