4 adet yufka
2 adet yumurta
1 sise maden suyu
Yarim su bardagi zeytinyagi
1 su bardagi sut
Bir cimdik Tuz
Ici icin
300 gr kiyma
Yarim demet maydanoz
1 bas sogan
1 cay bardagi su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Uzerine surmek icin
Siviyag
Rondoda sogan ve maydanoz dogranir.
Kiyma, su, sogan ve maydanoz karistirilir.
Kek kalibi yaglanir.
Ilk yufka icine serilir.
Ayri bir kapta soda, yumurtalar, siviyag, sut ve tuz karistirilir.
Ikinci yufka irice parcalanarak bu sosa bolca bulanip ilk yufkanin uzerine dizilir.
Kiymali harc esit bicimde soslu yufkanin uzerine yayilir.
Tum yufkalar bitene dek bir kat soslu yufka bir kat kiyma olacak sekilde hazirlanir.
En son kenara sarkan yufkalar kapatilir.
Uzeri streclenip dolapta 2 saat dinlendirilir.
Onceden isitilmis 170 derecede en ust kata siviyag surulerek pisirilir.
Pistiginde sogutarak dilimleyip servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin onerisi: ici yumusacik nefis bir tarif. Hazirlamasi da cok kolay. Sodanin ve sutun verdigi yumusaklikla adeta su boregine es deger. Ustelik Yemek defterinizin yildizli tariflerinden biri olmaya da aday
2 adet yumurta
1 sise maden suyu
Yarim su bardagi zeytinyagi
1 su bardagi sut
Bir cimdik Tuz
Ici icin
300 gr kiyma
Yarim demet maydanoz
1 bas sogan
1 cay bardagi su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Uzerine surmek icin
Siviyag
Rondoda sogan ve maydanoz dogranir.
Kiyma, su, sogan ve maydanoz karistirilir.
Kek kalibi yaglanir.
Ilk yufka icine serilir.
Ayri bir kapta soda, yumurtalar, siviyag, sut ve tuz karistirilir.
Ikinci yufka irice parcalanarak bu sosa bolca bulanip ilk yufkanin uzerine dizilir.
Kiymali harc esit bicimde soslu yufkanin uzerine yayilir.
Tum yufkalar bitene dek bir kat soslu yufka bir kat kiyma olacak sekilde hazirlanir.
En son kenara sarkan yufkalar kapatilir.
Uzeri streclenip dolapta 2 saat dinlendirilir.
Onceden isitilmis 170 derecede en ust kata siviyag surulerek pisirilir.
Pistiginde sogutarak dilimleyip servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin onerisi: ici yumusacik nefis bir tarif. Hazirlamasi da cok kolay. Sodanin ve sutun verdigi yumusaklikla adeta su boregine es deger. Ustelik Yemek defterinizin yildizli tariflerinden biri olmaya da aday

Yorumlar
Yorum Gönder