🍴1 bag pazi yapragi
🍴1 adet sogan
🍴1 su bardagi pirinc
🍴1 su bardagi bulgur
🍴Yarim su bardagi arpa sehriye
🍴1 yemek kasigi domates salcasi
🍴1 yemek kasigi biber salcasi
🍴Yarim bag maydanoz
🍴Dolmalik fistik
🍴Kus uzumu
🍴Nar eksisi
🍴Tuz 🍴Karabiber
🍴Kuru nane
🍴Kekik
🍴Pulbiber
Orta boy bir tencerede ayiklanip yikanan pazi yapraklari 1 dakika kadar haslanir. 🍉Ic malzemeler icin pirinc bulgur sehriye yikanip karistirilir.🍄 Sogan rendelenir maydanoz ince ince dogranir. 🍮Ic malzemeye eklenir. 🍨Salca ve baharatlarla tatlandirilip guzelce karistirilir. 🍯Ic harc koyularak yapraklar sarilir. 🍖Tencerenin dibine yapraklarin saplari konulur.🍞 Sarilan dolmalar muntazam bicimde dizilir. 🍘Uzerine tabak kapatilip, yine uzerini hafif asacak sekilde sicak su eklenir. 🍛Once orta ateste kaynayinca kisik ateste pisirilir. 🍓Limon dilimleri ile servis edilir.
🍭🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭🍭
Sefin tavsiyesi:👍👍 simdiye kadar bu tarifi denemediyseniz en az uzum yapragi kadar pazi yapragi da hosunuza gidecek. Pazinin yumusacik dokusu ic malzemesinin cesitliligiyle damak catlatan bir hal aliyor. Geriye bu lezzeti sevdiklerinizle paylasmak kaliyor
🍴1 adet sogan
🍴1 su bardagi pirinc
🍴1 su bardagi bulgur
🍴Yarim su bardagi arpa sehriye
🍴1 yemek kasigi domates salcasi
🍴1 yemek kasigi biber salcasi
🍴Yarim bag maydanoz
🍴Dolmalik fistik
🍴Kus uzumu
🍴Nar eksisi
🍴Tuz 🍴Karabiber
🍴Kuru nane
🍴Kekik
🍴Pulbiber
Orta boy bir tencerede ayiklanip yikanan pazi yapraklari 1 dakika kadar haslanir. 🍉Ic malzemeler icin pirinc bulgur sehriye yikanip karistirilir.🍄 Sogan rendelenir maydanoz ince ince dogranir. 🍮Ic malzemeye eklenir. 🍨Salca ve baharatlarla tatlandirilip guzelce karistirilir. 🍯Ic harc koyularak yapraklar sarilir. 🍖Tencerenin dibine yapraklarin saplari konulur.🍞 Sarilan dolmalar muntazam bicimde dizilir. 🍘Uzerine tabak kapatilip, yine uzerini hafif asacak sekilde sicak su eklenir. 🍛Once orta ateste kaynayinca kisik ateste pisirilir. 🍓Limon dilimleri ile servis edilir.
🍭🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭🍭
Sefin tavsiyesi:👍👍 simdiye kadar bu tarifi denemediyseniz en az uzum yapragi kadar pazi yapragi da hosunuza gidecek. Pazinin yumusacik dokusu ic malzemesinin cesitliligiyle damak catlatan bir hal aliyor. Geriye bu lezzeti sevdiklerinizle paylasmak kaliyor

Yorumlar
Yorum Gönder