👩🍳,Yeni bir yıl, yepyeni başlangıçlar, güzel umutlar... Her yıl olduğu gibi bu yıl da klasikleşen yılbaşı tariflerime yenisini ekliyorum. Tarifi dilediğin şekilde ve arzu ettiğin iç malzemeyle çeşitlendirmen mümkün. Herkese şimdiden musmutlu bir yıl diliyorum🎈
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet küp şeker
1 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
Tuz
Karabiber
Üzerine,
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Pul biber
Derince bir kasede süt ve maya çırpılır.
Hemen ardından şeker ve tuz ilave edilir.
Yumurta, yumurta akı ve sıvıyağ karışıma eklenir.
Azar azar un ilave edilerek hamur toparlanır.
Üzeri kapatılarak, 30 dakika mayalandırılır.
Öte yandan haşlanmış tavuk etleri tuz ve baharatlarla harmanlanır.
Hamurdan iri bezeler hazırlanır.
Baston şekli için, hamur uzunlamasına açılır.
Ortasına iç harçtan koyulur.
Kenarları kıvrılarak fırın kabına alınır.
Simit formu için yuvarlak bir hamur açılır.
Ortasına bir delik açılarak biraz esnetilir.
Kenar kısımlarına iç harçtan malzeme koyulur.
Hamurun kenarları kapatılarak fırın kabına alınır.
İki hamura da yumurta sarısı sürülerek susam, çörek otu ve pul biber serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
🍭Afiyetler Olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder