👩🍳, Davet sofraları ve iftar yemekleri için benzersiz bir öneri. Aslında bir klasik olan ve farklı türevleri bulunan bu yemeği ben salçalı sos kullanmadan hazırladım. Kolay hazırlanan ve genelde beğenilen bir yemek olduğundan menü kurgularken ilk düşünülecekler arasında😉
150 gram kıyma
1 adet yumurta
1 baş rendelenmiş soğan
100 gram galeta unu
Tuz
Kimyon
Yenibahar
Garnitürü için,
1 adet haşlanmış havuç
50 gram haşlanmış bezelye
50 gram haşlanmış mısır
Üzeri,
Kaşar peyniri
Köfte malzemeleri güzelce yoğrulur.
Kıymadan iri yuvarlaklar alınarak çanak şekli verilir.
Yağlanmış fırın kabına dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecede çok kurutmadan pişirilir.
Haşlanmış garnitürler pişen köfte çanaklarına doldurulur.
Tekrar fırına verilen köfteler garnitürler yumuşana dek pişirilir.
Son 5 dakika kaşar dilimleri dizilir.
Fırından alınarak sıcak olarak servis edilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder