Ana içeriğe atla

🍪Pudingli Çikolatalı Kurabiye / Pudding Cookies🍪

👩‍🍳: Bu kurabiyeler damak çatlatır! Hem hazırlaması oldukça kolay, hem de çok lezzetli. Çoluğa, çocuğa, misafire ikramlık, çaya batırmalık! Hamura unu eklerken çok dikkatli davran, zira kurabiyelerini sertleştirebilirsin. Tepsiye dizerken çok bastırma ki pişince yayılmasın. Pişme ayarı her fırının farklı oluyor, benim fırınımda 12-13 dakika yeterli geliyor. Deneyecek herkesin şimdiden eline sağlık😊


100 gram tereyağ (oda ısısında)

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

1 paket kakaolu puding

1 tatlı  kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilin

1 su bardağı damla çikolata

Aldığı kadar un



Derin bir kapta tereyağ ve sıvıyağ harmanlanır.

Ardından yumurta ve puding eklenerek karışması sağlanır.

Kabartma tozu , vanilin ve un elenerek eklenir.

Ele yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur olana dek yoğrulur.

Arzuya göre damla çikolatalar eklenir.

Streç filme sarılarak buzdolabında 10 dakika dinlendirilir.

Ceviz iriliğinde parçalar alınarak şekil verilir.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana dek pişirilir.

🍭Afiyet Olsun🍭
________________________


100 grams of butter (at room temperature)


 100ml oil


 1 egg


 1 pack of cocoa pudding


 1 teaspoon baking powder


 1 pack of vanillin


 1 cup drop chocolate


 Flour


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...